Organizatiile de hackeri au devenit mai rapide, mai inteligente si mai greu de depistat, anul trecut reusind 312 atacuri majore impotriva companiilor, in crestere cu 23% fata de 2013, conform Symantec 2014 Internet Threat Report.

Companiile din domeniul sanatatii au reprezentat un focus major pentru hackeri, 37% dintre atacuri fiind indreptate catre acest sector, comparat cu 11% in retail si 10% educatie. Lucrurile stau la fel de rau si in cazul persoanelor fizice. Symantec a subliniat ca 60% din toate email-urile au fost Spam, scrie USAToday.com.

Aceasta pondere este, totusi, in scadere de la 66% in 2013, insa chiar si asa cifrele sunt ingrijoratoare. Cu alte cuvinte, zilnic, in 2014, s-au trimis circa 28 de miliarde de spam-uri, in scadere de la 29 de miliarde in 2013.

Unul dintre 965 de email-uri au reprezentat atacuri phishing, incluzand deci un link sau atasament care, atunci cand este deschis, pune in pericol siguranta informatica a utilizatorului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri