Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge sunt, fara indoiala, cele mai scumpe smartphone-uri produse pana acum de catre producatorul sud-coreean, iar acest lucru se reflecta si in impresiile, dar si vanzarile pe care cele doua terminale le-au avut in randul utilizatorilor.

Cea mai scumpa componenta a noilor telefoane este ecranul, care ajunge sa coste circa 85 de dolari, arata datele companiei de cercetare IHS, ceea ce face ca noile smartphone-uri sa fie mai scumpe decat cele ale concurentului Apple - iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Procesorul si memoria RAM de 3GB au fiecare un cost de 30 de dolari, in timp ce spatiul de stocare al versiunii de 64GB se ridica la un pret de circa 25 de dolari.

Pretul componentelor hardware cu care vin echipate atat Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge se ridica la circa 290 de dolari (cca. 1.200 de lei) si este cu aproximativ 30 de dolari mai mare decat costul modelului Samsung Galaxy S5 lansat anul trecut de catre companiei.

"Pretul componentelor pentru produsele electronice a crescut de la un an la altul. Samsung studiaza cu siguranta evolutia Apple si utilizeaza carcase din metal si alte solutii de design similare cu care compania americana isi echipeaza modelele iPhone. Ceea ce este important de retinut este ca acest telefon este mai ieftin de cumparat decat un iPhone, dar mai scump de produs decat modelul concurentului american", a aratat un analist din cadrul IHS.

samsung galaxy s6 - galaxy s6 edge - pret

Costul de productie, de peste trei ori mai mic decat pretul de vanzare

Atat in ceea ce priveste modelele Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge cat si modelele iPhone 6 si iPhone 6 Plus, costul de productie este de aproximativ trei ori mai mic decat pretul de vanzare al telefoanelor.

De exemplu, la eMAG, versiunea de baza a telefonului Samsung Galaxy S6 are un pret de 3.299 de lei, in in timp ce modelul Galaxy S6 Edge porneste de la 3.799 de lei. Situatia se schimba cand vorbim de versiunea de 64GB, cu un pret care depasste 4.000 de lei

Samsung Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge, vanzari de peste 70 mil. unitati - estimare

Noile Samsung Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge se vor vinde bine, cel putin asta sustin reprezentantii Samsung, care se asteapta ca cele doua varfuri de gama lansate la inceputul lunii martie sa depaseasca pragul de 70 de milioane de unitati vandute.

Replica celor de la Samsung vine dupa ce analistii de la CitiBank sustineau ca varfurile de gama ale sud-coreenilor vor depasi pragul de 50 de milioane de unitati comercializate. La o luna de la aparitia primelor estimari legate de vanzari, reprezentantii Samsung au aratat ca se asteapta ca pragul de 70 de milioane de unitati vandute sa fie depasit, mai ales dupa ce interesul pentru cele mai noi gadget-uri inteligente lansate de companie au starnit atat de mult interes in randul consumatorilor.
"Modelele Galaxy S6 si S6 Edge atrag tot mai mult pareri pozitive. Nu am niciun dubiu ca cele doua modele lansate in acest an vor fi cel mai bine vandute telefoane din seria Galaxy. Primele saptamani au fost de-a dreptul impresionante", au declarat oficiali ai companiei sud-coreene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri