Orange Romania, venituri de 221 mil. euro in T1

Veniturile inregistrate de Orange Romania in primele trei luni ale anului au fost de 221 milioane de euro. Daca excludem impactul masurilor de reglementare veniturile au avut o crestere de 6,4% fata de perioada similara a anului anterior. In ultimul trimestru al anului 2014 cresterea a fost de 4,5%. La 31 martie 2015, Orange Romania avea 10.364.683 de clienti.

In primul trimestru al anului, traficul de internet pe mobil s-a dublat comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pe masura intensificarii vanzarilor de tablete si smartphone-uri cu 60% si, respectiv, 50% fata de primul trimestru al lui 2014.

De 13 ori mai multi utilizatori ai serviciilor 4G

Si in cazul vanzarilor de terminale 4G trendul crescator se pastreaza, in stransa legatura cu adoptia internetului la viteze 4G. In luna martie, consumul de internet la viteze 4G a crescut de 10 ori fata de luna martie a anului trecut, inainte de extinderea masiva a retelei Orange 4G. In primele 3 luni ale anului, in reteaua Orange s-au inregistrat de 13 ori mai multi utilizatori ai acestui tip de servicii fata de perioada similara a lui 2014. Din totalul acestora, 30% sunt in Bucuresti.

In prezent, reteaua Orange ofera acces la internet mobil la viteze 4G pentru 65% din populatia totala si 94% din populatia urbana a Romaniei. Aplicatia Netograf, conceputa de ANCOM pentru testarea independenta a calitatii conexiunii de internet, plaseaza Orange pe primul loc cu cele mai bune viteze atat pentru semnalul indoor in cazul abonamentelor, cat si indoor sau outdoor pentru utilizatorii de cartele reincarcabile. Rezultatele au fost obtinute in urma testelor realizate individual de utilizatori in primul trimestru al anului 2015 pentru incarcare si descarcare fisiere.

Din ce in ce mai multi utilizatori de smartphone-uri le ataseaza si dispozitive wearable pentru a-si monitoriza activitatea fizica, vanzarile acestora inregistrand o crestere de sase ori in primele trei luni ale lui 2015 fata de aceeasi perioada a anului 2014. La 31 martie 2015, serviciul Orange TV disponibil pentru toate tipurile de ecrane inregistra peste 190.000 de clienti.

Principalii concurenti ai Orange sunt Telekom Romania, Vodafone Romania, precum si RCS&RDS si UPC Romania.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri