Romanca Anda Gasca (26 de ani), absolventa a Universitatii Stanford, se numara printre cei mai “de viitor” 30 de antreprenori cu varsta sub 30 de ani intocmit de publicatia economica INC, datorita Knotch, o platforma de opinii care poate ajuta companiile de media si brandurile sa isi eficientieze continutul.

Platforma Knotch, lansata in 2012 de romanca Anda Gansca impreuna cu Stephanie Voftsun, ofera oamenilor oportunitatea de a-si exprima opiniile, intr-un mod foarte clar, fara ambiguitati fata de un anumit subiect

Intr-un interviu pentru Wall-Street.ro din 2013, Gansca compara Knotch cu un “termometru al emotiilor”, mai exact un instrument vizual care permite oameni sa isi inregistreze rapid opiniile privind un subiect prin alegerea de culori – de la rosu aprins (foarte pozitiv) pana la albastru inchis (foarte negativ), cu noua alte tente intre ele”.

Utilizatorii Knotch pot alege sa isi impartaseasca opiniile cu cei care au pareri similare sau, dimpotriva.

Din 2013, platforma a inceput sa publice infografice, acestea atragand atentia printre companiile de media care au fost onteresate sa integreze Knotch in site-urile lor ca mecanism de feedback in materiale.

Citeste si:
Platforma cu cele mai importante stiri audio pe dispozitive smart
S-a lansat VoiceNews.ro,...

In prezent, platforma are sapte angajati, potrivit site-ului angel.co.

In urma cu doi ani, compania a primit o finantare de 1,5 milioane de dolari de la Universitatea Stanford si fondurile Great Oaks Venture Capital si Greylock Partners. De asemenea, saptamana trecuta platforma a mai primit o finantare de 4 milioane de dolari de la aceiasi investitori la care s-a adaugat si banca de investitii Allen & Company, potrivit CrunchBase.

Topul “30 under 30” este unul foarte urmarit in presa din lumea intreaga, acesta fiind adesea un indicator al tinerilor antreprenori care pot schimba semnificativ un anumit domeniu in anii urmatori.

De exemplu, in 2006, in acest clasament s-au aflat Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, dar si Elizabeth Holmes, cea mai tanara miliardara “pe cont propriu” din SUA. Ea a lansat Theranos, o companie care a revolutionat modul de recoltare a analizelor medicale in SUA, oferind oamenilor posibilitatea de a afla rapid de ce boli sufera la preturi foarte mici.

Citeste si:
Kinderpedia a obtinut o finantare de 45.000 euro
Kinderpedia a obtinut o...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Setari Cookie-uri