Multi utilizatori si-au manifestat dezamagirea cand noile terminale lansate pe piata au incorporat o camera foto tot de 8 megapixeli, asa cum a fost disponibila pe ultimele generatii de smartphone-uri Apple, mare parte dintre posesorii si fanii brandului asteptandu-se ca o data cu lansarea noii game sa fie inlocuita si optica din camera foto.

Diferenta dintre o camera foto de 8 megapixeli si una de 16 sau 20 de megapixeli nu sta neaparat in calitatea imaginilor. Cel mai mare avantaj il constituie faptul ca mai multi pixeli inseamna o profunzime si mai mare a imaginii, ceea ce faciliteaza posibilitatea utilizatorului de a decupa o parte a imaginii dorite fara sa piarda mult din calitate.

Senzorii de pe camerele foto disponibile pe smartphone-uri s-au imbunatatit foarte mult, mai ales pe terminalele de varf. Senzorii foto au devenit mai luminosi, au o stabilitate mai buna si realizeaza poze mult mai clare.

Citeste si:

Numarul crescut de megapixeli vine insa si cu un compromis. Cu cat o imagine trebuie sa inmagazineze mai multe detalii cu atat spatiul pe care il ocupa va fi mai mare.

Totodata, viitorul iPhone va suporta filmare 4K, iar in acest mod noile terminale mobile dezvoltate de catre Apple ar putea intra in randul celor mai noi dispozitive mobile de top care filmeaza in modul Ultra HD.