Mercedes-Benz, unul dintre cei mai mari producatori de automobile de lux la nivel global, urmeaza modelul producatorului masinilor autonome Tesla de a intra pe piata bateriilor alimentate solar pentru uzul casnic.

Potrivit presei internationale, pana la opt module de baterii, fiecare cu o capacitate de 2,5kWh pot fi combinate pentru a crea o solutie de inmagazinare a energiei de 20 kWh, ceea ce face ca optiunea nemtilor de la Mercedes sa ofere o rezerva mai generoasa de energie decat modelele propuse de catre Tesla, care pot genera pana la 10kWh.
Solutia de stocare a energiei propusa de catre compania germana se va alimenta in perioadele in care nu este folosita si va furniza energie in timpul activitatii din locuinte, cu precadere in intervalele orare de dimineata si seara, cand oamenii se intorc de la serviciu.

Daimler, compania care se afla in spatele Mercedes-Benz a prezentat solutia de stocare a energiei solare in cadrul unui eveniment desfasurat in Munchen, Germania.

Publicatia Digital Trends puncteaza faptul ca unitatea dezvoltata de catre Mercedes nu este o concurenta directa pentru bateriile Tesla, fiind in dezvoltare inca din anul 2009. Cea mai mare diferenta dintre cele doua produse este legata in principal de capacitatea diferita de stocare a energiei, solutia propusa de Mercedes fiind capabila sa genereze energie nu doar pentru locuintele individuale ci si pentru afaceri.

Accumotive este subsidiara grupului german Daimler care se ocupa de dezvoltarea, productia si plasarea unitatilor de alimentare cu energie electrica pentru automobilele hibride si electrice ale Mercedes-Benz.

Pentru a ne face o idee cat de important si ce potential are aceasta solutie care urmeaza sa alimenteze cu energie viitoarele locuinte si sedii de birouri, Tesla a vandut deja toate unitatile aflate in productie pana la jumatatea anului viitor. Pretul unei singure astfel de unitati se ridica la circa 3.000 de dolari.

Sursa foto: CGR.com via Mercedes-Benz.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri