De ce ai nevoie de SSL?
Daca pe site-ul tau circula informatii sensibile, cum ar fi numere de carduri de credit sau informatii cu caracter personal, atunci site-ul trebuie securizate cu ajutorul criptarii de tip SSL. Iti protejezi astfel site-ul de furtul de date, iar clientii vor avea incredere in site-ul tau.

Cum recunosti un site cu certificare SSL?
Utilizarea unui certificat SSL pe un site web este de obicei indicata de o pictograma din browserul web, dar poate fi, de asemenea, indicat si printr-o bara de adresa verde. Dupa ce SSL-ul a fost instalat, securitatea informatiilor este garantata.

Site-urile web securizate prin SSL incep cu https si nu cu http. Este important de stiut ca multe site-uri utilizeaza SSL numai in anumite pagini, de unde se transmit informatii confidentiale, precum parole sau date carduri bancare.

Certificatul care este cumparat in scopul asigurarii integritatii datelor de pe un site trebuie sa poarte semnatura digitala a unui alt certificat, care este deja compatibil cu browserele utilizatorilor. Facand acest lucru, browser-ul web va recunoaste in mod automat certificatul, deoarece acesta este emis de catre o sursa sigura. In cazul in care certificatul nu este recunoscut, atunci browser-ul web va da un mesaj de avertizare.


De unde poti achizitiona un certificat SSL?

Exista multi furnizori de certificate SSL si multe optiuni disponibile. In principiu, majoritatea furnizorilor de hosting vand si certificate SSL. Consulta furnizorul de hosting pentru a afla care este cel mai potrivit tip de certificat SSL pentru site-ul tau. In mod normal, veti primi instructiuni, resurse si asistenta pentru instalare de la furnizorul certificatului sau de la furnizorul de hosting.


Verificari de realizat dupa implementarea certificatului SS
L
Imediat dupa implementarea certificatului SSL, nu uita sa creezi redirectionarile de server pentru ca utilizatorii care incearca sa acceseze vechea adresa URL nesecurizata, cum ar fi http://site.ro/login.htm, sa fie trimisi automat la una securizata, cum ar fi https://site.ro/login.htm
Verifica daca paginile sunt securizate utilizand minimum doua browsere diferite, pe care le-ar utiliza cel mai probabil vizitatorii site-ului tau. Daca in browser apare o pictograma in forma de lacat, da click pe aceasta pentru informatii suplimentare, care te vor ajuta sa confirmi existenta unor conexiuni securizate.

In cazul in care apar erori, consulta programatorul sau furnizorul certificatului, pentru a primi asistenta.