Telekom prelungeste termenul limita pentru depunerea ofertelor de proprietati imobiliare

Telekom Romania Communications prelungeste pana la 17 august termenul-limita pentru depunerea ofertelor pentru pachetul de 24 de proprietati imobiliare scoase la vanzare si reinchiriere

Pana la 17 august, entitatile interesate pot depune oferte pentru pachetul de proprietati imobiliare ale Telekom Romania Communications scoase la vanzare urmata de inchirierea partiala a acestora. Pachetul complet cuprinde 24 de proprietati din Bucuresti si alte sapte orase: Bacau, Constanta, Oradea, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Sibiu si Timisoara. Termenul-limita pentru depunerea ofertelor a fost prelungit pentru a da posibilitatea potentialilor cumparatori sa pregateasca documentatia necesara, data fiind complexitatea pachetului.

Ofertele pot fi depuse pentru intregul pachet de 24 de proprietati si/sau pentru un sub-pachet de 17 proprietati. Intregul pachet are o suprafata utila totala de 46,500 m2 si un pret de pornire de aproximativ 26,3 milioane euro (fara TVA), stabilit de evaluatori independenti. Sub-pachetul de 17 proprietati are o suprafata utila totala de 35,100 m2 si un pret de pornire de 21,6 milioane euro.

Contractele de inchiriere catre terte parti aflate in derulare vor fi preluate de castigatorul licitatiei, fara modificarea clauzelor, acesta din urma avand astfel asigurat un flux constant de venituri. In plus, Telekom Romania Communications va inchiria anumite spatii ale cladirilor care gazduiesc echipamente tehnice, birouri si spatii comerciale, astfel ca tranzactia nu va genera discontinuitati in activitatea companiei. Suprafetele ce urmeaza a fi inchiriate de Telekom Romania Communications reprezinta 45% din suprafata utila a cladirilor pentru pachetul de 24 de proprietati si 48% pentru pachetul de 17 proprietati. La acestea se adauga suprafetele inchiriate catre terte parti, care reprezinta 17% din suprafata utila a cladirilor pentru pachetul de 24 de proprietati, respectiv 22% pentru cel de 17 proprietati.

Ofertele trebuie insotite de documente de eligibilitate, inclusiv scrisori de garantie. Castigatorul licitatiei va fi desemnat in urma celei mai bune oferte de pret pentru achizitie, nivel al chiriei percepute pentru imobile, cumulate cu alte conditii relevante.

Citeste si:
ANPC a amendat Telekom pentru nereguli în ofertele de Black Friday
ANPC a amendat Telekom pentru...

Punerea spre vanzare urmata de inchirierea partiala a anumitor spatii din imobilele incluse in pachetul de proprietati imobiliare face parte din strategia Telekom Romania de capitalizare a acestor active. Suma care va fi obtinuta din vanzarea pachetului de proprietati va fi directionata spre investitii necesare derularii activitatilor telecom. In 2014, Telekom Romania a vandut 28 din activele sale imobiliare, obtinand 11,6 milioane euro, aceste fonduri fiind destinate investitiilor pentru activitatea de baza a companiei.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri