Camera, prezentata la un eveniment din Los Angeles, poate filma in 360 de grade, cu opt senzori si microfoane, fiind primul produs de acest tip al diviziei de solutii pentru media digitala a Nokia, in cadrul noii strategii de dezvoltare a companiei.

Nokia trece printr-un proces de restructurare, dupa vanzarea diviziei producatoare de telefoane catre Microsoft, anul trecut, urmata de acordul de preluare a Alcatel-Lucent, care va intari operatiunile in domeniul echipamentelor de retele.

"Anticipam ca experientele in realitatea virtuala vor imbunatati radical, in curand, felul in care oamenii comunica si se conecteaza la povesti, divertisment, evenimentele mondiale si unii cu altii", a declarat directorul general al Nokia, Ramzi Haidamus.

Citeste si:

In luna mai, GoPro a introdus un sistem similar care foloseste 16 camere si software Google, in timp ce mai multe alte companii din sectorul tehnologiei, precum Facebook si Samsung, au anuntat planuri de intrare pe piata realitatii virtuale.

Nokia intentioneaza sa revina pe piata telefoanelor mobile prin proiectarea si licentierea unor astfel de dispozitive, dupa expirarea restrictiilor incluse in acordul cu Mocrosoft, in acest an.

Compania finlandeza intentioneaza totodata sa vanda divizia de harti HERE.