Project Ara este, fara indoiala, unul dintre cele mai asteptate evolutii tehnologice la nivel global, fiind smartphone-ul pe care toata lumea il asteapta in momentul de fata. Chiar daca marii producatori de telefoane si de tehnologii mobile s-au ingramadit in lansari tot mai exclusiviste, Google se pregateste sa schimbe cu totul modelele prezentate pana acum de giganti precum Apple, Samsung, LG sau noile modele lansate de catre producatorii chinezi.

Ce propune gigantul american? Project Ara este un smartphone care va putea fi customizat dupa placul utilizatorilor, telefonul urmand sa aiba un pret de pornire de la 50 de dolari in versiunea de baza si sa fie disponibil pe aproape toate pietele la nivel global, fiind un terminal care ar putea lega 6 miliarde de oameni la Internet si comunicatii.

Google a prezentat la inceputul acestui an, in cadrul conferintei AraDev, dedicata proiectului ambitios, noutatile si imbunatatirile pe care compania le-a adus proiectului in derulare.

Google Project Ara este de fapt o platforma care va include un cadru structural, utilizatorul avand posibilitatea sa isi configureze cum doreste telefonul, concentrandu-se fie mai mult pe calitatea foto sau pe o baterie suplimentara. Acest lucru le va permite utilizatorilor sa schimbe modulele defecte si sa le inlocuiasca cu cele noi, astfel ca schimbarea telefonului nu va mai fi asa de dificila si realizata cu un cost mare.

Aflat deja de cativa ani in testare, Project Ara si-a aratat din nou capacitatile in luna ianuarie a acestui an, cu o noua versiune care aduce o serie de imbunatatiri, mai ales in ceea ce priveste conexiunea contactless (fara atingere) dintre modulele aflate pe smartphone, ceea ce va reduce costul total de implementare si va spori durabilitatea dispozitivului.
Mai mult, echipa care se ocupa de dezvoltarea proiectului a introdus si un nou protocol software denumit Greybus, care va gestiona si mai bine comunicarea dintre module pe dispozitiv.

Desi a fost programat pentru o lansare chiar in cursul acestui an, Project Ara ar urma sa fie prezentat pietei globale la inceputul anului viitor, inginerii Google punand la punct toate detaliile pentru a se asigura ca telefonul se va bucura de o lansare de succes si va face fata cerererii, asta dupa ce interesul pentru acest dispozitiv este unul tot mai ridicat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri