Conform celui mai recent Studiu ANIS realizat de PAC, valoarea veniturilor din software si servicii IT generate de piata interna este de aproximativ 931 milioane euro, reprezentand 35% din cifra de afaceri a sectorului. Segmentele care genereaza cel mai mare consum sunt administratia publica (30%), industria (17%) si sectorul bancar (14%).

Cele mai mari oportunitati de crestere pentru 2015 sunt pe sectoarele de servicii si produse larg consum (crestere estimata de 9,8%) si, respectiv, industrie (8,1%). Pe termen mediu, pana in 2018, cele trei sectoare vor reprezenta in continuare cei mai mari cumparatori de tehnologie, inregistrand fiecare o crestere estimata de 10%.

„Sursa principala de crestere pentru piata interna de software si servicii IT o reprezinta investitiile in tehnologie dinspre sectorul privat. Este singura sansa pentru cresterea competitivitatii acestui segment, mai ales pentru IMM-uri, in conditiile in care ne asteptam ca achizitiile din administratia publica sa fie intr-o usoara scadere anul acesta”, spune Valerica Dragomir, director executiv al ANIS.

Cresterea estimata pentru 2015 a cifrei de afaceri generate de sectorul de software si servicii IT pe piata interna este de aproximativ 10%, conform estimarilor ANIS.

In 2014, veniturile totale ale companiilor producatoare de software si servicii IT din Romania s-au ridicat la 2,42 miliarde de euro, cu o crestere de 14% estimata pentru 2015.

Citeste si:
7 fondatori de startup-uri FinTech care vin la Future Banking
7 fondatori de startup-uri...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
"Toti romanii sunt IT-isti" este un mit