Cifra de afaceri a sectorului de software si servicii IT a crescut cu 21% in 2015 comparativ cu 2014, atingand 3,08 miliarde de euro, conform studiului “Software and IT Services in Romania” lansat de ANIS - Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii.

Industria de software depaseste astfel previziunile de crestere anuntate in editia anterioara a studiului ANIS, estimate la aproximativ 14%. Tendinta de crestere este in continuare sustinuta, prognoza pentru 2016 fiind de peste 17%, ceea ce va ridica cifra de afaceri a industriei la 3,6 miliarde de euro.

Prognoza de crestere medie anuala pentru urmatorii 5 ani este de 15%, de asemenea in crestere fata de estimarea de 11% comunicata in 2015.
Exportul de software si servicii IT a ajuns in 2015 la 2,09 miliarde de euro, cu peste 31% mai mult fata de 2014, reprezentand 67% din cifra de afaceri a sectorului. Estimarile arata ca in 2016 valoarea exporturilor va ajunge la 2,5 miliarde de euro, ceea ce reprezinta mai mult decat dublul valorii inregistrate in urma cu 4 ani.

In ceea ce priveste piata interna, care reprezinta aproximativ 33% din veniturile totale ale sectorului, aceasta a inregistrat o crestere timida fata de anul precedent de aproximativ 4%, atingand 991 milioane de euro. Analiza evolutiei pietei interne arata ca estimarea de crestere este de aproximativ 4,6% pentru anul in curs, ceea ce reprezinta manifestarea unui consum inca scazut de tehnologie, mai ales in comparatie cu potentialul si nevoile estimate, atat in domeniul public, cat si in cel privat.

Citeste si:
7 fondatori de startup-uri FinTech care vin la Future Banking
7 fondatori de startup-uri...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
"Toti romanii sunt IT-isti" este un mit