Iquest, una dintre cele mai mari companii de servicii informatice de pe piata locala, estimeaza afaceri de 29 milioane de euro anul acesta, in crestere cu 2,2 milioane de euro fata de 2014, ca urmare a dezvoltarii a tot mai multe produse proprii si extinderii in Asia, a declarat pentru wall-street.ro, Cornelius Brody, fondator si presedinte al furnizorului.

In prima jumatate a anului compania a avut o cifra de afaceri de peste 14 mil euro, in crestere cu 9 % fata de aceeasi perioada a anului trecut.

“Cresterea cifrei de afaceri se datoreaza in special faptului ca am patruns in noi piete si domenii unde nu oferim doar servicii software, ci acoperim nevoi de business cu solutii end to end, iar asta inseama proiecte mult mai complexe. De asemenea, volumul de proiecte a crescut si am achizitionat noi clienti”, spune Brody.

Iquest lucreaza cu peste 50 de companii si branduri la nivel global, veniturile cele mai mari fiind generate in prima jumatate a anului de contractele cu clienti din domenii precum “stiinta vietii” (biologie, biotehnologie, zoologie, neurologie), telecomunicatii, servicii financiare si media.

Pentru cel mai mare client lucreaza 100 de angajati

Principalele piete ale Iquest sunt Germania si Elvetia, urmate de Marea Britanie, Statele Unite si tarile scandinave. Piata din Romania reprezinta mai putin de 5% din business-ul iQuest.

Cel mai mare proiect al companiei este pentru multinationala elvetiana pentru care lucreaza in jur de 100 de persoane dintre cei 650 de angajati ai companiei.

“Anul acesta ne-am diversificat cooperarea in zonele de servicii si solutii de integrare software in industria de telecomunicatii si life sciences. De asemenea am intrat pe noi piete, printre care Asia si Orientul Mijlociu”, spune fondatorul Iquest.

In jur de 70% din business-ul companiei este este reprezentat de solutiile de software customizate, insa procentul este in scadere deoarce managementul isi doreste sa se pozitioneze ca furnizor de solutii de integrare si end to end. Mai exact, in zona de solutii de tip internet of things, machine to machine), securitate mobila, big data si comert.

Mizeaza pe produse cu proprietate intelectuala

“Continuam sa exploram si sa avansam in piata de produse proprii cu aplicatii precum meeting rooms (managementul sedintelor si al salilor de sedinta) sau de mobile identity, care transforma telefonul intr-un dispozitiv de semnatura digitala cu aplicare in diferite domenii, de la financiar la transport, hotelier. De asemenea, piata produselor proprii cu proprietate intelectuala e o alta sansa pentru noi sa descoperim <<teritorii>> tehnologice noi si inovatoare”, spune Brody.

Astfel, in a doua parte a anului Iquest se va concentra pe dezvoltarea portofoliului cu servicii de integrare și produse proprii si va continua planurile de constructie a unui sediu propriu in Cluj.

Iquest are peste 650 de angajati, cei mai multi lucrand in centrul din Cluj (peste 370 de oameni). Compania mai are angajati in Brasov (peste 150), Craiova si Sibiu (fiecare cu cate aproximativ 50 de persoane), Bucuresti (15 persoane).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri