iQuest, unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii si servicii IT din Romania, a inchiriat 1.650 mp in L1, prima cladire a celei de-a doua faze a Coresi Business Park, unul dintre cele mai importante centre de birouri din afara Bucurestiului, totalizand in prezent peste 30.000 mp de birouri de clasa A si vizand sa ajunga la 100.000 mp in urmatorii ani.

Cladirea L1 face parte din cea de-a doua faza a proiectului Coresi Business Park ce consta in trei cladiri moderne de birouriclasa A, cu regim mic de inaltime (P+3E/5E), totalizand 21.500 mp.

Cu o suprafata totala construita de 6.500 mp, cladirea L1 va fi livrata in aprilie 2016 si este in proces de obtinere a calificativului BREEAM - “Foarte bine”. Alaturi de iQuest, cladirea gazduieste birourile companiei Tata Technologies, care ocupa o suprafata de 3.300 mp.

“Am observat o crestere a interesului pentru birourile de clasa A, din partea companiilor locale si internationale, reflectata si in gradul de ocupare de 100% al Coresi Business Park, inclusiv in L1, prima cladire a celei de a doua faze de dezvoltare, ce va fi livrata in urmatoarele doua luni”, a declarat Silviu Savin, partener Ascenta Management, dezvoltatorul Coresi Business Park Brasov.

Retail jobs

Pentru iQuest, inchirierea celor 1.650 mp reprezinta relocarea birourilor din Brasov, planificata pentru august 2016. Compania activeaza in Brasov din 2003. iQuest are centre de dezvoltare software in Cluj Napoca, Brasov, Sibiu, Craiova si o echipa de peste 700 de angajati.

Fondat in 1998, grupul are sediul central in Frankfurt am Main sibirouri locale in Europa, Asia si SUA.

“Brasov este o destinatie excelenta pentru afaceri in domeniul IT. Observam cum industria evolueaza rapid, iar forta de munca devine din ce in ce mai specializata”, a declarat Cornelius Brody, CEO iQuest.

Coresi Business Park este un centru de afaceri de clasa A, dezvoltat pe fosta platforma industriala Tractorul din Brasov. Proiectul constituie una dintre cele mai ample initiative de regenerare urbana, ce transforma 12 hectare de vechi cladiri industriale intr-o zona de afaceri cu aspect contemporan. Prima faza a Coresi Business Park cuprinde aproximativ 25.000 mp de spatii de birouri neconventionale, cu elemente arhitecturale industriale. Cladirile restaurate si transformate ofera toate facilitatile de clasa A si gazduiesc chiriasi internationali de prestigiu, cum ar fi Raiffeisen Bank, IBM, Fresenius, Freudenberg Romania, Computer Generated Solutions, Waters etc.

Citeste si:
Genesis Property: Oamenii vor reveni la birou, dar biroul nu va mai...
Genesis Property: Oamenii vor...

Coresi Business Park inregistreaza un grad de ocupare de 100% pentru spatiile de birouri existente si 100% grad de retentie a chiriasilor, majoritatea trecand deja printr-un proces de expansiune.

Masterplanul Coresi Business Park cuprinde un mix echilibrat de conversii de spatii industriale in spatii de birouri de clasa A si cladiri noi, in urmatorii 10 ani suprafata totala a parcului urmand saajunga la 100.000 mp construiti. In completarea spatiilor de birouri existente, ce au trecut prin procesul de conversie, proiectul cuprinde si 10 cladiri moderne de birouri, noi, cu regim mic de inaltime (P+3E/4E).

Ascenta Management este dezvoltatorul Coresi Business Park, unul dintre cele mai mari centre de afaceri din afara Bucurestiului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri