Keynote speakers in cadrul celei de-a treia editii a conferintei au fost Victor Ionescu, Senior IT Consultant msg systems Romania, Christian Lechner – Principal IT Consultant msg systems ag si Florian Pfeffer – Lead IT Consultant msg systems ag. Toate prezentarile din cadrul sesiunilor tehnice au fost completate de demo-uri live.

Ca si noutate, in cadrul editiei din acest an, 20 de programatori cu experienta au beneficiat de o sesiune practica in cea de-a doua zi a conferintei, unde sub indrumarea specialistilor msg systems, au avut oportunitatea de a lucra si testa cele mai noi tehnologii SAP, prezentate in ziua anterioara a evenimentului.

"Conteaza foarte mult in domeniul IT, indiferent de limbajul de programare in care scrii cod, sa fii la curent cu cele mai noi tehnologii si tendinte, fapt greu de indeplinit in fiecare din proiectele curente. Cel putin la fel de importanta e partea de socializare si schimb de experiente cu oameni din bransa ta. Acestea sunt premisele de la care am plecat, in 2012, cand am decis sa organizam conferinta IT bazata pe tehnologii SAP. Feedback-ul foarte bun al primelor editii si cresterea semnificativa de la an la an a numarului de participanti - in aceasta toamna numarul participantilor inscrisi online este cu aproape 50% mai mare in comparatie cu cel de anul trecut - ne motiveaza sa investim si mai mult timp in analiza si pregatirea subiectelor pentru cei prezenti la urmatoarele editii" – a declarat Horea Ratiu, Director Departament SAP in cadrul msg systems Romania.

msg systems Romania si-a asumat un important rol in formarea si consolidarea unei comunitati active de specialisti SAP ABAP, in Cluj. Pe langa conferinta anuala bazata pe tehnologii SAP, renumitul eveniment la nivel mondial - SAP Code Jam, a fost adus in Cluj tot de catre msg systems. Mai mult, pentru formarea specialistilor in domeniu compania a demarat incepand cu 2010 un program de dezvoltare a unei cariere in domeniul SAP, dedicat exclusiv studentiilor. Prin intermediul acestui curs, studentii au acces la cele mai noi instrumente si tehnologii de interes pentru insusirea si dezvoltarea competentelor in domeniul SAP: aplicatii mobile, solutii cloud, baze de date in memory, etc.