Manualele vor fi disponibile gratuit din octombrie acestea urmand sa fie descarcate pe televizor sau tableta.

“Romania este in primele tari in ceea ce priveste consumul de televiziune, romanii petrecand cate sase ore zilnic privind la televizor. De asemenea, in jur de 90% dintre gospodariile din Romania au televizor, iar acesta nu mai este doar o sursa de informare. De exemplu, in prezent circa 50% din piata de televizoare sunt modele smart, iar jumatate dintre cei care au un astfel de televizor folosesc continut educational macar o data pe saptamana”, spune Pascalescu.

Manualele create de Samsung impreuna cu cei de la Ascendia Design sunt una dintre cele sase variante aprobate de Ministerul Educatiei. Manualele se pot folosi acasa, dar, in cazul in care o scoala doreste poate alege acest instrument si acasa.

Citeste si:

“Acesta initiativa face parte din strategia noastra de a utiliza tehnologia in domeniul educatiei. Pentru ca folosim tot mai multa tehnologie, insa cunostintele digitale ale tinerilor nu sunt la nivelul dorit”,

Samsung a pornit proiectele in domeniul educatiei in 2011 odata cu organizarea de caravane educationale in licee, programul atingand 20. 000 de elevi. Ulterior compania a inaugurat patru clase digitale si a doua laboratoare (innovation lab) dedicate studentilor.