Compania ofera gratuit aplicatia pe o perioada de un an, intre 1 noiembrie 2015 si 1 noiembrie 2016. In mod normal, instalarea aplicatiei costa 5 euro pentru fiecare calculator.

"Implementarea aplicatiei Enigma 365 in institutiile publice va duce la cresterea randamentului de solutionare a cererilor, avizelor, reclamatiilor si petitiilor, simplificarea procedurilor administrative, scurtarea termenelor de raspuns, economisirea unor importante resurse financiare si, nu in ultimul rand, va contribui la o evaluare corecta a performantelor profesionale ale functionarilor publici", se arata intr-un comunicat al companiei Nexus Electronics, care a lansat aplicatia dupa o investitie de 95.000 euro.

Aplicatia Enigma 365 inregistreaza in fiecare secunda ce pagini web sunt accesate de pe un terminal sau ce programe sunt utilizate, fara sa inregistreze date confidentiale, activitatea pe tastatura si fara sa fie facut screen shot-uri. Enigma 365 nu este vizibila in calculatorul angajatilor, prin urmare nu poate fi dezinstalata, oprita sau blocata.

Citeste si:

"Daca angajatul sta jumatate de ora pe Facebook, iar apoi jumatate de ora lucreaza in Photoshop, aplicatia inregistreaza. la fiecare secunda, pe ce pagina se afla", spun reprezentantii Nexus Electronics.

Aplicatia poate fi testata gratuit de catre orice institutie publica sau companie. Compania Nexus Electronics a mai dezvoltat anul acesta o aplicatie similara, Nexus Locator. Aceasta "supravegheaza" telefoanele si masina de serviciu ale angajatilor si ce fac ei la fiecare pas pe teren.

Nexus Electronics, fondata de Florin Subtirica, a avut in 2014 o cifra de afaceri neta de 1,28 milioane euro (5,7 mil. lei) si un profit net de 608.000 euro (2,7 mil. lei), potrivit datelor de pe site-ul Ministerul Finantelor Publice.

Sursa foto: Angajat obosit/Shutterstock.com