Gata cu leneveala la job! O aplicatie creata de romani, Enigma 365, le spune sefilor ce site-uri accesezi si cat timp petreci pe Internet in timpul programului de lucru. Aplicatia a fost dezvoltata de compania Nexus Electronics, dupa o investitie de 95.000 de euro.

Enigma 365 nu este vizibila in calculatorul angajatilor, prin urmare nu poate fi dezinstalata, oprita sau blocata. Totusi, vestea buna este ca nu inregistreaza cuvintele tastate pe Google si nu face print screen-uri, asa ca parolele si conversatiile personale nu vor ajunge la sefii tai. In schimb, aplicatia ofera un raport complex cu site-urile pe care le accesezi si cat timp petreci pe Internet. Pe scurt, cat de productiv esti intr-o zi de munca.

"Daca angajatul sta jumatate de ora pe Facebook, iar apoi jumatate de ora lucreaza in Photoshop, aplicatia inregistreaza. la fiecare secunda, pe ca pagina se afla", spun reprezentantii Nexus Electronics.

Aplicatia Enigma 365 poate fi folosita de angajatori in schimbul unui abonament lunar stabilit in functie de numarul de calculatoare monitorizate.

Compania Nexus Electronics a mai dezvoltat anul acesta o aplicatie similara, Nexus Locator. Aceasta "supravegheaza" telefoanele si masina de serviciu ale angajatilor si ce fac ei la fiecare pas pe teren.

Citeste si:
Un roman vrea sa masoare gratuit productivitatea bugetarilor
Un antreprenor roman vrea sa...

Nexus Electronics, fondata de Florin Subtirica, a avut in 2014 o cifra de afaceri neta de 1,28 milioane euro (5,7 mil. lei) si un profit net de 608.000 euro (2,7 mil. lei), potrivit datelor de pe site-ul Ministerul Finantelor Publice.

Sursa foto: Wasting time/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Citește și
ROCA Investments anunță o tranzacție de 600.000 euro în segmentul de agrifood
Setari Cookie-uri