Compania de stocare date EMC Corp., care se pregateste sa dezvaluie oficial achizitia de catre Dell pentru suma vehiculata de 65 de miliarde de dolari, are de asemenea in plan sa caute si alti investitori, conform unor persoane familiare cu situatia.

EMC a introdus o clauza in contract conform careia va accepta licitatii si din partea altor companii, iar daca nu primeste o oferta mai buna, va oferi un discount catre Dell. O asemenea clauza, desi nu este neobisnuita in procese de achizitii in State, arata cum CEO-ul EMC, Joseph Tucci, incearca sa arate board-ului si investitorilor ca Dell este cea mai buna optiune.

IBM Corp, Cisco sau HP ar putea fi alti potentiali cumparatori, insa analistii spun ca este putin probabil sa vina cu o oferta mai buna pentru compania ce are o capitalizare de 53,6 miliarde de dolari.

Prin aceasta achizitie, Dell incearca sa depaseasca complet statutul de producator de computere, intrand si mai puternic pe segmentul de cloud computing si stocare de date, atat pentru companii gigant cat si pentru companii de mai mici dimensiuni.

Citeste si:
TotalSoft vrea afaceri de 23 milioane de euro anul acesta
TotalSoft a avut venituri de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Edenred cumpara platforma de beneficii pentru angajati Benefit Online