Grindeanu, despre "sediul electronic" al firmelor: NU poate fi aplicat

Ministrul pentru Societatea Informationala, Sorin Grindeanu, a declarat, marti, ca proiectul legislativ care priveste "alocarea unei adrese de e-mail odata cu inregistrarea fiscala a oricarui operator economic" nu poate fi aplicat, din cauza "zonelor albe", neconectate la internet, din Romania.

"Vi se pare ca este aplicabila in acest moment o asemenea reglementare, cand noi avem in continuare zone neacoperite, zone albe? Eu cred ca nu (...). Cum poti sa faci aceste lucruri? (...) In Romania, cand lasi lucrurile optional, nu o sa se intample. Haideti sa vedem, sa acoperim, sa nu existe zone albe si atunci poti sa faci lucrurile obligatorii", a spus Sorin Grindeanu, citat de Mediafax.

El a vorbit in contextul aceluiasi eveniment si despre faptul ca jumatate din populatia Romaniei nu este utilizatoare de internet, motivele pentru acest lucru fiind diverse, intre ele numarandu-se "zonele albe", localitatile care ar urma sa fie conectate prin proiectul RO-NET, care vizeaza construirea unei retele telecom in zone defavorizate. RO-NET va acoperi 783 din cele 2.268 de localitati identificate in urma unui studiu de fezabilitate ca "zone albe", cu esec de piata, in care operatorii telecom nu aveau planuri sa investeasca.

Initiativa legislativa prin care propune infiintarea sediului electronic pentru operatorii economici a fost depusa la Parlament, in luna octombrie, de senatorul PNL Teodor Atanasiu.

Conform expunerii de motive depuse de senatorul liberal, initiativa legislativa isi propune sa faciliteze derularea comunicarii si eliminarea multor costuri generate de tiparirea unor formulare, decizii, citatii si alte asemenea acte administrative, in paralel cu eliminarea unor intarzieri generate de imposibilitatea dovedirii transmiterii unor documente prin mentiunile efectuate de factorul postal sau agentul procedural.

Citeste si:
Sorin Grindeanu: Gașca pierzătorilor vrea să confiște votul de...
Sorin Grindeanu: Gașca...

Proiectul presupune alocarea unei adrese de e-mail odata cu inregistrarea fiscala a oricarui operator economic, adresa de e-mail care sa identifice operatorul economic si sa echivaleze cu "sediul electronic" al acestuia.

"In epoca internetului de mare viteza noi inca suntem dependenti de hartoage. Ne plangem de birocratie, de timp pierdut, dar suntem obligati sa asteptam pana gaseste factorul postal pe cineva la sediu ca sa-i inmaneze un act oficial. Comunicarea prin intermediul mijloacelor electronice a devenit o obisnuinta in viata de zi cu zi si cu toate acestea institutii ale statului precum ANAF sau instantele judecatoresti continua sa transmita documente oficiale prin intermediul postei sau curierului, fapt care da nastere la amanari, vicii de procedura si costuri generate de tiparirea inutila. Sper ca aceasta initiativa legislativa sa fie aprobata in planul Parlamentului si sa ne ajute sa economisim timp si bani", a declarat recent Teodor Atanasiu cu privire la motivele depunerii initiativei legislative.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri