Profitul Samsung Electronics a revenit la crestere in trimestrul al treilea, cu un avans de 29%, la 5.500 miliarde de woni (4,8 miliarde dolari), punand capat declinului inregistrat in mai mult de an, relateaza MarketWatch, citat de Mediafax..

In trimestrul al doilea, profitul Samsung Electronics, cea mai mare companie din Coreea de Sud in functie de capitalizarea de piata, a scazut cu 8%, consemnand al cincilea declin trimestrial consecutiv raportat la perioada similara a anului precedent.

Profitul operational al diviziei de dispozitive mobile a Samsung a avansat cu 37%, la 2.400 miliarde de woni (2,1 miliarde dolari), fata de un minim de 1.750 de woni inregistrat in urma cu un an.

Analistii anticipeaza ca divizia de dispozitive mobile a companiei va atinge niveluri apropiate de profit in urmatoarele cateva trimestre.

Reprezentantii Samsung Electronics au fost precauti in comunicatul referitor la rezultatele trimestriale, apreciind ca rata de crestere a pietei de aparate smartphone va incetinii continuu, comparativ cu anii precedenti.

Citeste si:
Profi a lansat un nou concept de magazin, fiiGo
Profi Rom Food a lansat un...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Programul magazinelor Profi de sarbatori