Programul a fost dezvoltat cu fonduri europene de Telekom Romania in parteneriat cu Catalyst Solutions, Catalyst Recruitment Solutions si AIESEC Bucuresti.

Acesta s-a adresat tinerilor talentati din zona Bucuresti-Ilfov cu rezultate scolare peste medie si implicati in proiecte si activitati extra-curiculare, studenti sau masteranzi la una dintre facultatile cu profilul: IT, telecomunicatii, marketing, financiar/audit, achizitii, resurse umane, comercial – vanzari si relatii clienti.

In cadrul programului STEP si-au depus CV-urile 9.141 de aplicanti, iar dintre acestia au fost selectati 524 pentru a beneficia de consiliere si orientare profesionala, depasindu-se cu aproape 50% obiectivul stabilit initial. Dintre ei, 255 de studenti au fost integrati in stagii de practica in compania Telekom, in departamentele corespunzatoare studiilor urmate, cu 25% peste estimarile initiale.

Citeste si:

Aproximativ 100 de angajati ai Telekom Romania Communications au asistat studentii de-a lungul perioadei de practica, pe parcursul a 15 luni. In urma programului, peste 30 de studenti au fost angajati in cadrul Grupului Telekom Romania si in companiile partenere. O alta parte dintre participanti lucreaza in prezent in domenii precum inginerie si dezvoltare de produse si servicii sau consultanta in domeniul accesarii de finantari nerambursabile.

Studentii participanti in program au primit 3.000 de lei per stagiu. De asemenea, cei mai merituosi dintre ei au primit premii in valoare de 1500 lei/persoana.