“Programul Telecom Seeds for the Future este parte a unui angajament pe termen lung pe care l-am facut in incercarea de a sprijini studentii romani, carora sa le dezvoltam competentele in domeniul tehnologiei. Ne dorim sa le oferim studentilor care merg in China o experienta multiculturala, cu posibilitatea de a testa un mediu de lucru profesional real, in mijlocul unei echipe internationale de experti IT&C”, a declarat Vlad Doicaru, Director Enterprise Huawei Romania

Pe durata programului, studentii romani vor participa la cursuri de limba si cultura chineza si la cursuri de formare profesionala in cadrul sediului central al Huawei Technologies din Shenzen, vor avea acces la cele mai inovatoare tehnologii pentru a intelege tendintele actuale ale industriei IT&C, precum si de a explora orase din China, beneficiind de o experienta multiculturala.

Proiectul este sustinut atat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, cat si de Ministerul pentru Societatea Informationala si reprezinta o oportunitate pentru studenti de a intelege tendintele actuale din domeniul IT&C, reprezentand, de asemenea, un angajament pe termen lung pe care Huawei si l-a asumat, acela de a investi in viitoarele talente locale.

Citeste si:

Principalul obiectiv al acestui program il va reprezenta vizita la sediul central al Huawei din Shenzhen, unde tinerii vor beneficia de sfaturile si consultanta specialistilor Huawei si vor avea acces la tehnologie de ultima generatie.

Cei opt studenti romani care participa la acest program sunt Padurariu Maria de la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Mihaela Paval de la Universitatea Tehnica ”Gheorghe Asachi” din Iasi, Mihai Glodeanu de la Facultatea De Automatica, Calculatoare si Electronica din cadrul Universitatii din Craiova, Andrei Dinu de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Alexandru Iorga, Ramona Obreja, Iulia Necsulescu si Andreea Munteanu de la Universitatea Politehnica Bucuresti. Cei opt studenti au efectuat un stagiu de practica si internship in cadrul Huawei Romania, fiind alesi datorita rezultatelor foarte bune pe care le-au inregistrat pe parcursul desfasurarii proiectelor interne din companie, dedicate lor.

Companie chineza Huawei, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente si servicii pentru operatorii telecom. Principalul concurent al Huawei pe piata locala este Ericsson, in timp ce principalii concurenti ai RCS&RDS sunt Telekom Romania, UPC, precum si Orange si Vodafone.

Sursa foto: Studenti, Shutterstock