“Campania din acest an a Black Friday a generat 50% din vanzarile unui intreg trimestru intr-o singura zi. Rezultatele sunt foarte bune, in conditiile in care piata echipamentelor de profil creste de la un an la altul. (…) Pentru anul in curs ne asteptam la un plus de 10% in business, la afaceri de 13-14 milioane de euro”, a declarat Hermen Song (foto mai jos), general manager TP-Link Romania.

Potrivit reprezentantului companiei chinezesti de echipamente, un numar de 120.000 de unitati au fost distribuite cu ocazia Black Friday in trei dintre cele mai mari lanturi de magazine din Romania (eMAG, Altex si Flanco), in timp ce alte cateva zeci de mii de unitati au umplut stocurile de produse din piata locala de retail cu ocazia perioadei de reduceri.

Conform TP-Link, piata locala de echipamente de retelistica disponibile in zona de retail se apropie de 1 milion de unitati, in crestere accentuata fata de anii anteriori, iar din punct de vedere valoric se situeaza undeva la circa 16 milioane de euro.

“Estimam ca anul acesta vom comercializa aproximativ 600.000 de echipamente la nivel local, lucru care ne asigura circa 65% din cota de piata pe plan local. (…) Cele mai vandute game de produse sunt in momentul de fata routerele wireless, seria N300 fiind de departe cea mai comercializata. Valoarea medie a unui produs din aceasta gama se invarte in jurul valorii de 70 de lei, pret fara TVA”, a mai aratat Hermes Song.

Dupa 14 trimestre la rand, TP-Link este in continuare cel mai mare producator de routere Wi-Fi la nivel global, cu o cota de circa 40% in intreaga lume. Pe pietele regionale, inclusiv Romania, Bulgaria, Ucraina sau Rusia, TP-Link detine pozitia de lider de piata.

TP-Link a lansat Touch P5, primul router cu ecran tactil din Romania

TP-Link a lansat in Romania primul router wireless cu ecran tactil, care ofera posibilitatea utilizatorului de a configura dispozitivul in numai cateva minute, fara a mai fi necesara utilizarea unui computer sau a oricarui alt dispozitiv in procesul de set-up.

Citeste si:

TP-Link Touch P5, care este deja disponibil la un pret recomandat de 799 de lei, dispune de viteze combinate de pana la 1900 Mbps, avand un procesor Broadcom de 1GHz.

TP-Link Touch P5dispune de patru porturi Ethernet Gibabit pentru conectarea prin fir a PC-urilor, televizoarelor sau consolelor de joc, dar si doua porturi USB, din care unul cu tehnologie 3.0, pentru partajarea mari rapida a datelor.

Intrebati de wall-street.ro ce asteptari au de la noul model lansat pe piata, oficialii TP-Link sustin ca se asteapta ca in primul val de vanzari sa comercializeze circa 100 de astfel de modele.

TP-Link a anuntat de curand semnarea unui parteneriat si cu distribuitorul polonez ABC Data la nivel local. Parteneriatul, activ din luna noiembrie, vizeaza intreaga gama de produse TP-Link, de la routere, la adaptoare powerline, switch-uri, camere IP, print servere, modemuri ADSL si accesorii si va acoperi toate canalele de distributie – arat retail (B2C), companii (B2B) si ISP.

„Ne propunem ca prin acordul cu ABC Data sa ne consolidam pozitia de lider pe segmentul produselor destinate consumatorilor finali si sa imbunatatim prezenta pe zona echipamentelor de retea adresate intreprinderilor mici si mijlocii si SoHo (Small Office Home Office)”, a declarat Hermes Song, directorul general al TP-Link Romania.

Piata echipamentelor de retelistica este dominata in momentul de fata intre TP-Link, segment pe care mai activeaza companii precum D-Link, ASUS, Belkin (Linksys) sau Tenda.