Timp de 7 zile, intre 7 si 13 decembrie, in toata tara se vor sustine Ore de Programare cu ajutorul tutorialelor online puse la dispozitie gratuit pe website-ul ro.code.org. Traduse in peste 40 de limbi, acestea pot fi accesate in cadrul unui curs - cu sustinerea unui profesor - sau individual si pot fi lucrate atat pe computer, tableta sau telefon, cat si ofline, in cadrul unor activitati de grup.

”In prezent cea mai vorbita limba de pe glob si o abilitate tot mai cautata in orice domeniu, programarea a devenit accesibila tuturor celor care vor sa isi dea sansa de a invata. Rolul nostru, prin Hour of Code, este sa transmitem acest mesaj tinerilor din Romania, care pot descoperi noi oportunitati”, declara Alin Chiriac, fondator ADFABER.

Daca anul trecut cei peste 400.000 de romani care au parcurs o Ora de Programare au clasat Romania pe locul 10 din 185 de tari participante, in 2015, cu peste 1.000 de evenimente programate pana in prezent, organizatorii estimeaza un numar de 600.000 participanti la Hour of Code in saptamana 7-13 decembrie.

Citeste si:

“In organizarea celei de-a doua editii Hour of Code, avem alaturi de noi sprijinul celor mai puternice voci ale Romaniei actuale. Impreuna ne-am asumat responsabilitatea de a face, prin editia 2015 Hour of Code, inca un pas in formarea urmatoarei generatii de specialisti IT”, incheie Alin Chiriac.

Coordonat de asociatia ADFABER, Hour of Code Romania este sustinut de Presedintele Klaus Iohannis, precum si de companii reprezentative pentru industria IT din Romania si din lume - Bitdefender, Google, Intel, IBM, Gameloft, UPC, Cisco. Acestora li s-au alaturat unele dintre cele mai sonore nume din showbiz-ul romanesc - Smiley, Alexandra Ungureanu, Florin Grozea si Virgil Iantu sunt ambasadorii Hour of Code 2015.

Partenerii media Hour of Code 2015 sunt: Digi24, Agora, Femei in afaceri, The Trends.