Vanzarile de videoproiectoare Epson au crescut cu circa 140% in primele noua luni ale anului, compania inregistrand in aceasta perioada o cota de piata de 23% in volum si 24% in valoare, a declarat pentru wall-street.ro, Simona Decuseara, manager de vanzari si marketing pentru Epson Romania si Bulgaria, unul dintre cei mai mari producatori de proiectoare si imprimante la nivel global.

“A fost un an foarte bun pentru toate categoriile de produse, dar cel mai bine se vand videoproiectoarele si imprimantele cu cerneala. Fata de anul trecut exista o crestere importanta pe ambele sectoare. De exemplu, pe zona de videoproiectoare ne-am redobandit pozitia de lider in trimestrul al treilea, ajungand intre iulie si septembrie la cota de piata de 32% ca volum si 31% ca valoare, conform datelor Futuresource”, spune Simona Decuseara.

Piata de videoproiectoare a fost in primele noua luni de 6,4 milioane de euro (comparativ cu 6 milioane de euro ianuarie-septembrie 2014) si 12.000 de unitati, fata de 11.000 de exemplare intre ianuarie-septembrie 2014.

Cresterea companiei pe segmentul de videoproiectoare a fost determinata de vanzarile de produse cu rezolutie XGA si WXGA, de echipamente Full HD si proiectoare home cinema.

Cati bani dau clientii pentru achizitia unui videoproiector pentru acasa

“In toamna am lansat o gama de proiectoare cu rezolutie WUXGA si adesea clientii aleg aceste produse atat pentru munca cat si pentru entertainment. De altfel, la un moment dat va fi foarte dificil sa separam vanzarile de produse pentru acasa fata de cele de birou pentru ca tot mai multi utilizatori cauta un videoproiector pe care sa-l foloseasca acasa si la birou”, explica Decuseara.

In general, clientii persoane fizice cheltuiesc in jur de 1.500-2.000 de lei pentru achizitia unui proiector, dar suma urca pana la aproximativ 3.000-3.500 de lei in cazul in care isi cumpara un videoproiector home cinema.

Pe de alta parte, cea mai mare parte a proiectoarelor sunt cumparate de clienti din mediul de business, clientii corporate insemnand in jur de 80% din vanzari. De obicei, clientii corporate se uita la caracteristici precum luminozitate mare, conexiune wi-fi si managementul videoproiectoarelor in retea.

In zona de business, proiectoarele sunt folosite in special in multinationale, companii de training si scoli.

“Pe segmentul educational exista proiecte, dar sunt destul de mici. Si, oricum nu sunt la nivelul cerintelor si nevoilor educationale. Se cumpara proiectoare fara prea multe functionalitati, se aleg produse de baza. In trecut existau bugete mai mari, acum pentru ca sumele sunt mai mici uneori se poate ca noi sa le consideram ca fiind achizitii din segmentul consumer”, spune managerul Epson.

Proiectoarele inseamna in jur de 20% din businessul Epson Romania, restul fiind reprezentat de imprimante. Compania nu ofera date despre cifra de afaceri, iar informatiile nu sunt publicate pe Ministerul de Finante.

Cat de costa sa imprimi 1.000 de pagini alb-negru si cat color

Pe segmentul de imprimante compania a inregistrat o crestere de 20% pe segmentul de imprimante inkjet.

Piata de imprimante din Romania a ajuns in primele noua luni la 172.000 de exemplare in privinta volumelor si 44 de milioane de euro ca valoare, conform Epson, care citeaza datele oferite de compania de cercetare IDC. Jumatate dintre vanzari sunt de imprimante pe baza de laser, restul fiind pe baza de cerneala.

„Consumatorii nu mai folosesc ca principal criteriu de achizitie pretul imprimantei, isi cumpara produse mai scumpe pentru ca acestea au costuri de exploatare mai mici si au functionalitati mai multe. Clientii sunt mai pretentiosi. De exemplu, majoritatea echipamentelor pe care le vindem noi au pretul mediu de 800-850 de lei (cu TVA inclus), dar cel putin doi ani clientul nu are niciun fel de costuri cu cerneala. Noi le propunem sa investeasca mai mult initial si apoi sa aiba costuri mai mici”, afirma Simona Decuseara.

In general, imprimarea a 1.000 de pagini color costa 20-25 de euro, in timp ce pretul pentru varianta alb-negru este de 4 euro. Oamenii isi inlocuiesc imprimanta o data la 3 ani, iar in cazul in care produsul este unul avansat se inlocuieste la cinci ani.

Compania avea la finalul lui septembrie o cota de piata de 20% pe piata de imprimante inkjet, fata de 12% in aceeasi perioada a anului trecut. Epson se concentreaza pe segmentul de imprimante cu cerneala, produsele laser insemnand foarte putin in vanzarile companiei.

In primele trei trimeste din acest an producatorul de imprimante si videoproiectoare a inregistrat o crestere de crestere de 14% in volum si de 23% ca valoare pe segmentul de imprimante inkjet. Pe zona de imprimante inkjet cele mai mari vanzari sunt inregistrate de produsele cu tehnologie Ink Pack System.

De curand compania a lansat o noua linie de business, mai exact un serviciu prin care companiile isi pot inchiria echipamentele in baza unei chirii lunare.

Citeste si:

    De exemplu, in cazul in care o companiei doreste sa inchirieze echipamentul ar putea plati 120 de euro pe luna (fara TVA). Pretul include consumabile, mentenana, service, chirie, pagini si este valabil pentru echipament A3, inchiriat pentru 3 ani de zile, de o companie care are un necesar de print de aproximativ 5.000 de pagini pe luna, dintre care 1.000 de pagini color.

    Intre principalii concurenti ai Epson se numara Benq pe segmentul de videoproiectoare si HP, Konica Minolta, Xerox pe cel de imprimante.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea IT & C »



    Setari Cookie-uri