Orange vrea sa lanseze o banca pentru dispozitive mobile anul urmator in Franta, ulterior in Europa

Grupul francez Orange a initiat negocieri exclusive cu Groupama, tot din Franta, cu scopul de a crea Orange Bank, o banca destinata dispozitivelor mobile, lansarea acesteia fiind planificata pentru inceputul anului urmator in Franta, urmata de alte piete europene, precum Spania sau Belgia.

Pentru a crea Orange Bank, grupul francez ar putea prelua, in urma negocierilor, o participatie de 65% la Groupama Banque, scrie Mediafax.

Intrarea in actionariatul Groupama Banque ar permite operatorului telecom sa utilizeze infrastructura operationala a acesteia pentru lansarea Orange Bank, se arata intr-un comunciat al grupului francez. Parteneriatul dintre cele doua companii va beneficia de aportul retelei de magazine a Orange, dar si de cel al sucursalelor Groupama, si ale subsidiarei Gan a grupului financiar.

"Lansarea «Orange Bank» este planificata pentru 2017 in Franta, urmata de alte piete europene, precum Spania sau Belgia. Serviciile oferite vor acoperi toate serviciile bancare standard, economisire, creditare, dar si asigurari", se arata in comunicat. Conform unui plan lansat anul trecut de Orange, grupul vrea sa-si diversifice operatiunile, iar pana in 2018 sa ajunga la venituri din servicii financiare de 400 de milioane de euro.

Orange opereaza furnizeaza deja servicii financiare prin intermediul "Orange Money" in Orientul Mijlociu si Africa, iar recent a lansat "Orange Finanse" in Polonia. Grupul Orange este prezent in 28 de tari, iar la finele lunii septembrie avea 263 de milioane de clienti, inclusiv 200 de milioane de clienti pentru serviciile mobile. In Romania, Orange este cel mai mre operator telecom.

Citeste si:
Companiile tech, mobilizare pentru donații și fundraising în timpul...
Companiile tech, mobilizare...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Groupama Banque, parte a grupului financiar Groupama, avea la finele anului trecut 530.000 de clienti, depozite de peste 2,1 miliarde de euro si un sold al creditelor de aproximativ 2 miliarde de euro. In Romania, grupul este prezent prin Groupama Asigurari. Groupama a intrat pe piata locala in 2007, dupa ce a achizitionat integral pachetul de actiuni al BT Asigurari, in urma unei tranzactii de 100 milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri