Banca, care se va numi Alticebank, va adauga o noua operatiune grupului Altice, care s-a extins deja dincolo de sectorul telecomunicatiilor din preluarea de drepturi de distributie TV si a platformei online de publicitate video Teads, potrivit News.ro. Planul Altice scoate in evidenta concurenta crescuta in domeniul serviciilor financiare de rertail, operatorii mobili considerand ca numarul mare de samrtphone-uri si utilizarea mai scazuta a sucursalelor bancare reprezinta o oportunitate de a concura bancile traditionale.

Altice, un holding inregistrat in Olanda, s-a extins rapid in Statele Unite si Europa, printr-o serie de achizitii finantate prin imprumuturi. Grupul detine SFR Group, al doilea mare operator de telecomunicatii din Franta, si cel mai mare operator din Portugalia.

”Este prima la nivel european, dar cu certitudine nu si ultima”, a spus Julien Maldonato, partener la Deloitte in Paris, referindu-se la bancile online lansate de companiile de telecomunicatii. Operatorul francez Orange testeaza la randul sau o banca online si spera sa o lanseze la nivel national pentru a concura bancile traditionale cu servicii ieftine, care eventual sa fie extinse pentru a include imprumuturi si asigurari.

Citeste si:

Serviciul, Orange Bank, ar urma sa devina profitabil in 4-5 ani si a fost format dupa ce grupul a cumparat o participatie de 65% la Groupama Banque, anul trecut. Lansarea la nivelul Frantei a fost amanata luna trecuta pentru a efectua teste suplimentare.

Planul Orange in Franta contrasteaza cu strategia Altice, potrivit careia serviciul bancar va fi construit de la zero si va trebui sa fie aprobat de autoritatile de reglementare. Altice a solicitat licenta bancara din partea Bancii Centrale Europene (BCE), a spus sursa, confirmand o informatia anterioara publicata de Le Parisien. Reprezentantii BCE au refuzat sa comenteze

Sursa foto: Jérémy Barande / École polytechnique / cc-by-sa-2.0