Ce planuri are MCSI pe anul 2016: saga privatizarii Telekom continua

Ministerul Comunicatiilor si Pentru Societate Informationala (MCSI) are, printre prioritatile anului curent, construirea unei infrastructuri nationale de broadband in zonele defavorizate (Ro-NET), sau imbunatatirea serviciului Ghiseul.ro.

In general, proiectele pe 2016 sunt destul de vagi, neoferind, punctual, informatii foarte clare privind ce anume va face institutia.

Printre angajamentele MCSI pe anul in curs se numara:

  • Imbunatatirea www.ghiseul.ro – Sistemul National Electronic de Plata a taxelor si impozitelor cu cardul bancar (SNEP) - extinderea functionalitatilor prin diversificarea modalitatilor de plata si cresterea numarului de utilizatori.
  • Asigurarea cadrului legislativ in vederea reducerii costurilor de realizare a retelelor de comunicatii in banda larga.
  • Intarirea guvernantei corporative si identificarea celor mai bune optiuni de privatizare pentru Telekom Romania Communications SA. – cu alte cuvinte, saga privatizarii fostei Romtelecom continua si anul acesta.
  • Analiza achizitiilor de sisteme si echipamente IT la nivelul administratiei publice centrale realizate in ultimii 5 ani.
  • Identificarea redundantelor si sprijinirea utilizarii eficiente a resurselor IT la nivelul administratiei publice centrale.
  • Dezvoltarea la nivelul structurilor guvernului in teritoriu a Sistemului National de Protectie a Infrastructurilor IT&C de Interes National impotriva amenintarilor provenite din spatiul cibernetic.
  • Initierea si implementarea primei etape a proiectului pentru gestionarea integrata a portofoliului de proiecte din SNADR (proiect multianual 2016 – 2019).
  • Ordonanta privind stabilirea tarifului de utilizare SEAP conform legislatiei privind achizitiile publice.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri