Compania infiintata in 2010 mai are un centru in Bucuresti, unde lucreaza 220 de persoane. Anul trecut Optima a recrutat la Bucuresti in jur de 70 de angajati.

„100 de locuri de munca in Iasi inseamna un pas mare pentru Optima, dar si o oportunitate binevenita inclusiv pentru tinerii studenti sau absolventi din cel mai important oras al Moldovei. Deschiderea centrului din Iasi este un proiect important pe care il pregatim de mai mult timp, pe fondul unui ritm de crestere al companiei de 30% anual. Ne dorim sa ne consolidam cresterea prin aceasta extindere locala sustinuta de o investitie de peste 200.000 de euro in acest an” declara Daniel Mereuta (foto), directorul general al Optima.

Compania a inceput procesul de recrutare atat pentru echipa de management dar si pentru celelalte pozitii de specialisti. Furnizorul de outsourcing cauta atat proaspeti absolventi de facultate, cat si persoane cu experienta.

Furnizorul de outsourcing se bazeaza pentru centrul din Iasi pe contractele pe care le are cu multinationale din domeniul telecomunicatiilor, serviciilor financiare sau utilitatilor.

Citeste si:

„Noi mergem la Iasi cu intentia de a crea acolo un al doilea centru operational companiei, care sa completeze capacitatea celui din Bucuresti si care sa ne asigure nu numai crestere organica, ci calitate si performanta. Este posibil sa ajungem la 100 de angajati in acest centru pana la sfarsitul anului”, spune Mereuta.

Industria de outsourcing este unul dintre domeniile care au crescut cel mai mult in criza, in Romania fiind circa 200 de companii care ofera servicii de externalizare. Unele dintre ele angajeaza sute sau chiar mii de persoane anual. In total, piata romaneasca de outsourcing cuprinde circa 67.000 de angajati, conform companiei de consultanta imobiliara CBRE.

Optima face parte din Grupul Next Capital cu afaceri in factoring, cumparare si recuperare de creante, cu o valoare anuala a finantarilor de peste 50 de milioane de euro. Grupul Next Capital are actionariat majoritar romanesc, iar minoritar fondul de investitii britanic North Bridge Capital Partners.