Compania Apple a obtinut aprobarea pentru omologarea unui sistem de senzori pentru detectarea gesturilor, existand zvonuri ca noua tehnologie "fara atingere" ar putea fi implementata pe iPhone 7, dispozitiv care ar urma sa fie lansat in septembrie, conform International Business Times.

Potrivit site-ului DayHerald.com, Apple a reusit sa creeze o tehnologie intitulata "senzor multiatingere de proximitate si modulare", prin care detinatorii de iPhone 7 ar putea folosi dispozitivul fara a-l atinge, scrie Mediafax.

Senzori de proximitate coordonati 3D ar putea permite folosirea telefonului fara a-l atinge deloc, sistemul functionand prin detectarea de la o mica distanta a miscarilor degetelor. Tehnologia va fi facilitata inclusiv prin senzori de tip infrarosu.

Potrivit specialistilor site-ului american ValueWalk, documentatia pentru brevetarea acestei tehnologii a fost depusa de Apple din martie 2015 spre aprobarea autoritatilor din SUA, iar sistemul "fara atingere" ar urma sa fie utilizat la iPhone 7, care probabil va fi lansat in septembrie.

Oficiul american pentru Patentare a anuntat zilele trecute ca a acordat brevet pentru o inventie care permite utilizarea unui dispozitiv smartphone fara atingerea ecranului, prin miscarea degetelor in apropierea acestuia.

Citeste si:
O noua baterie litiu-sulf alimenta masina electrica pentru 1.000 km
O noua baterie litiu-sulf iti...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Apple controleaza trei sferturi din piata de casti wireless