Operatorul spune ca 60% din traficul mobil in 2015 a fost continut video. Compania doreste sa accelereze implementarea noilor tehnologii, pe fondul cresterii importantei acestui continut, inclusiv 4K, a cresterii fenomenului Internet of Things si a masinilor fara sofer. „Aceste tehnologii noi vor fi imersive si tehnologia 5G le va ajuta sa devina realitate”, spune John Donovan, chief strategy officer la AT&T.

Internetul 5G poate fi mai rapid de pana la 100 de ori decat LTE, cu un minim de zece ori, utilizatorii putand downloada gigabiti (da, gigabiti!) pe secunda. Imagineaza-ti ca ai putea termina de downloadat un film in mai putin de trei secunde, pe telefonul mobil sau pe tableta. AT&T considera, de asemenea, ca retelele 5G vor putea chiar transmite streaming cu o intarziere pe care omul nu o simte – intre 1 si 5 milisecunde de la momentul apasarii butonului „play”, scrie Engadget.com.

Daca totul va merge conform previziunilor AT&T, o parte a Texas-ului va putea testa, in premiera, serviciile 5G, pana la finalul anului.