AT&T va testa 5G anul acesta - ce inseamna pentru industrie

Operatorul telecom american AT&T incepe un parteneriat cu Ericsson pentru a incepe, anul acesta, testarea tehnologiilor 5G. Acestea vor incepe in mediu de laborator in trimestrul doi al anului curent, urmand ca, ulterior, sa lanseze pe piata, in format limitat, serviciul.

Operatorul spune ca 60% din traficul mobil in 2015 a fost continut video. Compania doreste sa accelereze implementarea noilor tehnologii, pe fondul cresterii importantei acestui continut, inclusiv 4K, a cresterii fenomenului Internet of Things si a masinilor fara sofer. „Aceste tehnologii noi vor fi imersive si tehnologia 5G le va ajuta sa devina realitate”, spune John Donovan, chief strategy officer la AT&T.

Internetul 5G poate fi mai rapid de pana la 100 de ori decat LTE, cu un minim de zece ori, utilizatorii putand downloada gigabiti (da, gigabiti!) pe secunda. Imagineaza-ti ca ai putea termina de downloadat un film in mai putin de trei secunde, pe telefonul mobil sau pe tableta. AT&T considera, de asemenea, ca retelele 5G vor putea chiar transmite streaming cu o intarziere pe care omul nu o simte – intre 1 si 5 milisecunde de la momentul apasarii butonului „play”, scrie Engadget.com.

Daca totul va merge conform previziunilor AT&T, o parte a Texas-ului va putea testa, in premiera, serviciile 5G, pana la finalul anului.

Citeste si:
Top 5 cele mai bune telefoane 5G ale anului
Top 5 cele mai bune telefoane...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri