Anul trecut, veniturile Orange Romania au ajuns la 947 milioane de euro, din care 250 milioane de euro in ultimul trimestru. Veniturile totale au inregistrat o crestere cu 7,4% fata de acelasi trimestru al lui 2014.

La finalul anului 2015, Orange avea 10.177.000 de clienti, numarul abonatilor fiind in crestere cu 4% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Serviciul Orange TV a inregistrat peste 275.000 de abonati, cu o crestere de 75,4% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Luna septembrie a adus un portofoliu simplificat de abonamente individuale ce a avut succes inca de la lansare, spun oficialii companiei. De exemplu, in cele 3 luni care au urmat, 40% din clientii care au ales un abonament Orange Net au optat si pentru beneficiile oferite in cadrul ofertei Orange Share. Din totalul clientilor care au ales sau au prelungit un abonament in ultimul trimestru, 10% beneficiaza de avantajele Family, alegand sa utilizeze simultan mai multe servicii.

Consumul de date mobile 4G si-a continuat trendul ascendent, fiind de sase ori mai mare in anul 2015 fata de 2014, aceasta evolutie fiind sustinuta si de dublarea numarului de terminale 4G din retea pe o baza comparabila. La sfarsitul anului, Orange ofera Internet 4G pentru 96% din populatia urbana si 72% din totalul populatiei.

Aproape 75% din telefoanele vandute la finalul lui 2015 au fost smartphone-uri, inregistrand astfel un varf al numarului de dispozitive de acest fel vandute, cu 50% mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut si cu 70% mai multe telefoane 4G decat la inceputul anului. In 2015, au fost vandute de 4 ori mai multe tablete 4G fata de 2014, iar, pe segmentul de wearable, vanzarile s-au dublat comparativ cu anul trecut.

„Pentru Orange Romania, 2015 a fost un an plin de succese, printre care s-au numarat premiere pe piata locala, dar si la nivel de Grup. Anul 2016 se prefigureaza a fi la fel de dinamic, tendintele de pe piata aratand un apetit crescut pentru 4G, pentru acces la divertisment pe toate tipurile de ecrane, interesul crescut pentru serviciile convergente, si trecerea la abonament a utilizatorilor de cartele reincarcabile. Experienta clientilor in toate punctele de interactiune cu Orange este in centrul atentiei noastre, iar pentru acest lucru vom continua sa extindem si sa imbunatatim reteaua 4G, vom aduce si mai multe inovatii si vom lansa device-uri de ultima generatie impreuna cu oferte atractive, care sa fie un raspuns la ceea ce este important pentru romani.” a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange Romania.

Principalii concurenti ai Orange Romania sunt Vodafone, Telekom, precum si RCS&RDS si UPC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri