Un om petrece, in medie, aproximativ 4 ore din zi pentru a urmari canalele de televiziune, 75% facand acest lucru din fata micului ecran, fie ca este vorba despre un continut platit sau gratuit, arata datele prezentate in cadrul unei conferinte cu tema “Inside the Future of TV”, eveniment gazduit cu ocazia Forumului Samsung 2016, desfasurat zilele trecute in Monte Carlo.

Interesant este faptul ca, in conditiile in care tot mai multa lume vorbeste despre tehnologia 4K sau UHD sau detine un astfel de echipament, sub 2% din continutul existent la nivel mondial este unul randat in acest format.

“Sunt tot mai multe dispozitive care se bazeaza pe ecrane, iar acest lucru conduce la o dezvoltare a televiziunii si echipamentelor care ne inconjoara. Sunt piete care sunt saturate din punctul de vedere al continutului video, iar o schimbare in acest sens va veni in urmatorii ani, cand vom asista la o explozie a imaginilor si continutului video de la televizor de inalta calitate. In 2019, nu mai putin de 44% din continutul aparut la televizor va fi 4K”, a declarat Grzegorz Stanisz, sales & marketing director TV/AV Samsung Electronics Europe, in cadrul conferintei “Inside the Future of TV”.

Intrebat de wall-street.ro cum va arata aceasta statistica in Europa de Est, dar si in Romania, managerul Samsung a precizat ca regiunea in care se afla si tara noastra este la doi ani distanta de ce se intampla in Vest.

“In prezent in Vestul Europei se vand circa 30 de milioane de televizoare, in timp ce in Estul Europei sunt comercializate 10 milioane de unitati. 30% din vanzarile de televizoare din momentul de fata sunt modele 4K. (…) Impactul tehnologiei 4K este 38% mmai mare decat acelasi interval in care a fost introdusa tehnologia Full HD. (…) In Romania se vand modele de televizoare cu diagonale mai mici, la fel ca si in Bulgaria, fiind piete in care modelele cu ecrane mai mari sunt adoptate ceva mai greu. Aceasta tendinta se va schimba, insa, in anii urmatori”, a mai spus Grzegorz Stanisz pentru wall-street.ro.

Potrivit datelor Samsung, 26% din televizoarele vandute in Europa vor avea in acest an diagonale de peste 45 de inch, in timp ce jumatate din vanzarile de televizoare ale Samsung sunt TV-uri cu ecrane de peste 55 inch.

Cum va schimba VR industria TV

Tehnologia VR se anunta a fi una dintre revolutiile anilor urmatori, iar avansul pe care l-au inregistrat gigantii din industrie arata o directie clara spre acest sector.

In cadrul evenimentului “Inside the Future of TV”, speakerii prezenti la discutie sustin ca aceasta tehnologie constituie viitorul, in special in ceea ce priveste partea de entertainment.

“VR va fi un punct important in gaming, dar vor fi necesari cativa ani buni pentru a dezvolta acest concept. Sunt diferite experiente. Vorbim despre sume de peste 15 miliarde de dolari, investitii necesare in R&D. Penetrarea va fi foarte mare din punctul de vedere al pasionatilor de jocuri, dar si eforturile vor fi pe masura”, au spus acestia.

Facebook, Google, Sony, Samsung sau Microsoft sunt nume cu greutate in industria tehnologica si tot aceste companii sunt pe punctul sa revolutioneze industria de profil chiar din acest an, cand o serie de surprize urmeaza sa fie prezentate pe parcusul lui 2016.

O tehnologie care va exploda in urmatorii doi ani

Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Jorg Roskowetz (foto), senior manager, channel business development si technical evangelist al operatiunilor pe regiunea EMEA in cadrul AMD, unul dintre cei mai mari producatori de procesoare din lume, sustine ca in urmatorii 2-3 ani vom asista la o popularizare masiva a acestui sistem tehnologic, care ar urma sa devina un standard pentru majoritatea utilizatorilor pasionati de noile tehnologii.

“Tehnologia VR (Virtual Reality) va aduce de 16 de ori mai multa calitate imaginii in urmatorii 5 ani fata de cum este in prezent. Vom asista la o tehnologie care va permite imagini la rezolutie 2K pentru un singur camp vizual, o tehnologie care va fi folosita pe scara larga si nu doar pentru consumatorii in cautare de entertainment. Tehnologia VR va putea folosita in domenii precum turismul – pentru rezervari de hoteluri, dar si in domeniu medical, iar VR va fi unul din domeniile de baza ale viitorului”, a declarat Jorg Roskowetz, pentru wall-street.ro.

Principalii concurenti ai Samsung pe segmentul producatorilor de televizoare sunt Sony, LG sau TP Vision (Philips).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri