Intr-una dintre zilele acestea, Boston Dynamics, compania detinuta de Alphabet (Google – n.r.), va impinge limitele roboticii prea departe. Daca urmaresti clipul de mai jos, ai sentimente mixte – uimire, admiratie dar si o oarecare frica umana, normala.

Clipul prezinta cele mai noi produse in robotica ale companiei americane, roboti bipezi de 80 de kilograme care se adapteaza in functie de terenul pe care merg, care se pot ridica de pe jos si, mai mult, pot urmari, manipula si ridica colete.

Versiunea functioneaza pe baza de acumulatori si are miscari fluide, aproape umanoide. “Atunci cand omul il impinge cu batul, probabil ca toti am avut o reactie de teama – te-ai astepta ca robotul sa scoata un pistol si sa traga in om!”, comenteaza Ken Goldberg, profesor de robotica la UC Berkeley, care apreciaza insa modelele prezentate de Alphabet.

Robotii dau dovada de o inteligenta artificiala bine pusa la punct si o constructie foarte buna, avand in vedere ca sunt impinsi chiar in “piept”, centrul lor de greutate fiind deci periclitat. Robotul are senzorii in cap dar si la extremitati, lucru care permite sa se adapteze suprafetelor.

Nu este exclus ca in cativa ani, acestia sa fie “angajati” la diferite linii ale magazinelor de distributie sau retail, pentru a manipula marfurile. Poate atunci ar trebui sa fie introduse si cele trei legi ale roboticii, din operele lui Isaac Asimov.

Sursa foto.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri