Romania are nevoie de reforme structurale in mai multe sectoare, precum educatie, sanatate sau administratie publica, chiar daca se vad efecte pozitive ale masurilor fiscale luate recent, a spus Dan Ostahie, proprietarul Altex.

”Acum avem ceva efecte pozitive care vin din zona fiscalitatii precum reducerea TVA, insa Romania are nevoie de reforme structurale in mai multe sectoare precum educatie, sanatate sau administratie publica“, a declarat Dan Ostahie. Antreprenorul este de parere ca in masura in care aceste reforme vor incepe, iar deficitul bugetar va fi tinut sub control, Romania va avea o crestere sanatoasa a consumului, inclusiv printr-o creditare sanatoasa, arata Mediafax.

"Orizontul de timp in care Romania va prinde din urma Cehia sau Ungaria la cheltuiala medie per capita pentru produse electro-IT va fi insa decis de clasa politica si are legatura cu perioada necesara implementarii acestor reforme", a precizat Dan Ostahie.

Vanzarile de echipamente electro-IT de pe plan local s-au situat anul trecut la aproximativ 2,3 mld. euro, aproape de nivelul inregistrat in 2008, inainte de declansarea crizei economice, cand piata de profil s-a ridicat la circa 2,5 miliarde de euro, potrivit datelor companiei de cercetare de piata GfK. Daca avansul se va mentine si in 2016, piata va depasi nivelul din 2008.

Piata de bunuri de folosinta indelungata a fost una dintre cele mai lovite de criza, pierzand mai bine de jumatate din valoare din 2008 pana in 2010.

Citeste si:
Ce noutati pregateste Altex: Precomenzi, cumpara online, retur offline
Ce noutati pregateste Altex:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Altex construieste un centru logistic cu peste 37 mil. euro