Compania de garantii SquareTrade http://www.squaretrade.com/smartphone-warranty a testat rezistenta noilor modele Samsung Galaxy S7 si Galaxy S7 Edge, in paralel cu cele mai noi terminale Apple, iPhone 6S si 6S Plus.

SquareTrade a adaugat testelor doi noi roboti pentru a testa doua noi functionalitati. Este vorba de Deep Water DunkBot si TumbleBot.

Primul scufunda telefoanele la un metru si jumatate sub apa, pentru 30 de minute, pentru a testa rezistenta la apa, in timp ce TumbleBot scapa in mod repetat smartphone-urile intr-o incinta care se roteste cu 50 de revolutii pe minut, timp de 30 de secunde, pentru a testa duritatea.

Cum s-au descurcat device-urile?

  • Rezistente la apa? Da. Imune la apa? Nu. Desi S7 si S7 Edge au supravietuit timp de 30 de minute sub apa, terminalele inca functionand, senzorii audio s-au defectat sunetele auzindu-se infundate si distorsionate. iPhone 6S si 6S Plus au functionat deficitar timp de 10 minute si „au murit” dupa 24 de minute de functionare.
  • iPhone 6S este campionul scaparilor. iPhone 6S este singurul smartphone care a supravietuit scaparilor repetate. S7 si S7 Edge Plus au suferit daune importante, atat pe ecran cat si pe verso. Ecranul iPhone 6S Plus a fost complet spart.
  • Rezistente la asfalt? Nu. Scapate pe toate cele patru colturi de la 1,8 metri inaltime, S7 s-a crapat dupa patru scapari, in timp ce S7 Edge nu a mai putut fi folosit dupa sapte. Scapat cu ecranul pe pavaj, S7 s-a sfaramat la prima scapare, in timp ce S7 Edge s-a sfaramat la a doua.
  • Indoiturile persista pentru Samsung. Testele SquareEdge au aratat ca S7 Edge a performat similar cu predecesorul S6 Edge. Nu doar ca smartphone-ul se sparge la o presiune de 49 de kilograme, dar la 77 de kilograme se face zob. S7 a rezistat la 77 de kilograme de apasare, similar cu iPhone 6S.

„Noile telefoane Samsung rezista la apa, intr-adevar, insa am reliefat ca inca se lupta sa tina pasul cu iPhone-urile atunci cand vine vorba de rezistenta ecranului”, spune Aileen Abaya, director de comunicare pentru SquareTrade. „S7 si S7 Edge sunt bune daca cumva iti scapa in apa, insa cei care tind sa scape obiecte din mana ar trebui sa aiba mare grija”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri