Rata de penetrare a smartphone-urilor, in Romania, a fost de 63% anul trecut

Rata de penetrare a mobilelor inteligente a atins, anul trecut, 63%, mai mult decat dublu fata de anul 2012, potrivit lui Ravinder Takkar, CEO al Vodafone Romania, al doilea jucator de pe piata locala de comunicatii mobile, scrie Mediafax.

“In ultimii ani milioane de romani au inceput sa foloseasca serviciile de internet mobil. Daca ne uitam la niste statistici foarte simple vedem ca in 2012 rata de penetrare a smartphone-urilor - echipamentul de baza necesar pentru a te conecta la internet, era de 25%, si a ajuns la 63% anul trecut. Este o cifra incredibila, iar viteza cu care s-a intamplat acest lucru a fost de asemenea incredibila. Rata de penetrare a smartphone-urilor din Romania este acum comparabila cu cea de pe multe piete vest europene, lucru care este foarte bun”, a declarat reprezentantul Vodafone Romania.

Cresterea numarului de smartphone-uri a determinat si un avans sustinut al consumului de date, cel mai mare volum de date fiind generat de consumul de continut video, cel mai mult timp fiind alocat de utilizatori accesarii retelelor sociale, potrivit CEO Vodafone.

Principalii rivali ai Vodafone - care are peste 8 milioane de clienti pe plan local, sunt Orange, Telekom si RCS&RDS.

Citeste si:
Ciprian Mirea, Huawei: Ne așteptăm la o temperare a pieței de...
Ciprian Mirea, Huawei: Este...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri