Rata de penetrare a smartphone-urilor se situeaza in Romania la 27% si va ajunge la 52% pana la finele anului 2017, a declarat miercuri Ady Rugina, director de produs la Orange Group, scrie Mediafax.

"La nivel international, penetrarea smartphone-urilor este de 23%. America de Nord si Europa de Vest ocupa primele locuri in privinta ratei de penetrare a smartphone-rilor. Romania are o rata de 27%. Estimarile pentru 2017 arata ca Romania va ajunge la 52%, iar la nivel global va fi 43%", a spus Rugina.

Prezent la eveniment, seful diviziei telecom a Samsung Romania, Sorin Manea, a afirmat ca, in luna septembrie, smartphone-urile au depasit ca vanzari telefoanele traditionale pe piata romaneasca.

"In septembrie, smartphone-urile au depasit telefoanele clasice la capitolul vanzari. In continuare vanzarile de smartphone-uri vor creste, dar se observa o incetinire a ritmului", a spus Manea.

Anterior, Manea a estimat ca in acest an vor fi comercializate 1,5 milioane de telefoane inteligente, comparativ cu un milion de unitati in 2011. "Rezultatele din primele noua luni confirma previziune pe care am avanst-o la inceputul anului", a spus reprezentantul Samsung Romania.

Citeste si:
Parcul auto in 2018: peste 5 mil. de masini, mai vechi de 10 ani
Parcul auto din Romania avea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Handbal feminin: Victorie si calificare incredibila a Romaniei la CM