Pe 27 martie, utilizatorii dispozitivelor Apple au primit o veste buna, respectiv anuntarea intrarii in acest an pe piata din Romania a portofelului digital Apple Pay. Prima institutie financiara care a dat tonul anunturilor a fost ING Bank Romania.

ING Bank Romania a fost prima institutie financiara din Romania care a anuntat, pe 27 martie, introducerea serviciului Apple Pay in tara noastra.

"In a doua parte a anului, ING Bank Romania va aduce Apple Pay, ceea ce face platile cu telefonul mobil mai private, simple si sigure, dar si mai rapide si convenabile pentru clientii din Romania. ING Pay a avut in Romania cea mai rapida rata de adoptie si cel mai mare grad de utilizare dintre toate tarile din cadrul grupului ING. De cand a fost lansat in iulie anul trecut, deja 70.000 de utilizatori au facut aproximativ 3 milioane de tranzactii, acoperind aproape 4% din totalul tranzactiilor la POS facute de cardurile ING. ING Pay a dovedit ca romanii sunt nu doar deschisi catre optiunea de plata cu telefonul, dar foarte pregatiti sa o adopte", se arata intr-un mesaj trimis de catre banca pe 27 martie.

Vrei sa afli mai multe despre platile mobile? Inscrie-te gratuit pe www.futurebanking.ro si vino la unul dintre cele mai mari evenimente dedicate digitalizarii sistemului financiar.

Conform precizarilor facute de catre reprezentantii ING Bank Romania, portofoliul de clienti care folosesc aplicatia de mobile banking este impartit in 70% Android si 30% iOS.

George, platforma bancara...
Citeste si: George, platforma bancara lansata de BCR, introduce platile mobile

Apple Pay in Romania: Banca Transilvania anunta lansarea serviciului

Apple Pay in Romania

La cateva ore distanta, Banca Transilvania a intrat si ea in joc, anuntand ca, in cea de-a doua parte a anului, portofelul digital Apple Pay va fi disponibil si pentru clientii lor. Banca Transilvania si ING Bank Romania au lansat anul trecut serviciile BT Pay si ING Pay, fiind primele banci din Romania care le-au oferit utilizatorilor posibilitatea de a face plati prin intermediul smartphone-urilor.

Orange Money Romania se alatura "curentului Apple Pay in Romania"

Apple Pay in Romania

Cea de-a treia institutie financiara care s-a alaturat oficial “curentului Apple Pay in Romania” a fost Orange Money, FinTech-ul operatorului de telecom Orange, care a lansat la inceputul acestei luni mai multe optiuni, printre care si plata prin intermediul telefonului mobil.

Intr-un interviu acordat recent de catre Haris Hanif, CEO Orange Money Romania, pentru publicatia wall-street.ro, acesta preciza ca portofelul digital a ajuns la 130.000 de utilizatori.

Incep platile dividendelor in...
Citeste si: Topul dividendelor in 2019 si calendarul complet al distributiilor

Cardurile de masa, disponibile si ele prin Apple Pay dupa anuntul facut de Edenred Romania

Edenred Romania, cea mai mare companie emitenta de carduri si tichete de beneficii pentru salariati, a anuntat ca va lansa serviciul Apple Pay pentru tichetele de masa digitale pe care le emite in Romania, in descursul acestui an.

Edenred Romania emite carduri si tichete de masa pentru aproximativ 1.300.000 de angajati in Romania, iar dintre acestia peste 900.000 au optat pentru tichete de masa digitale – respectiv carduri de masa, conform unui comunicat de presa emis de companie.

De altfel, Romania este in top 5 tari europene cu cele mai puternic digitalizate beneficii pentru salariati, conform analizelor Edenred, alaturi de tari ca Belgia, Franta sau Suedia. Tichetele de masa au facut tranzitia spre era digitala in Romania incepand din anul 2015, cand Edenred a lansat primele carduri de masa.

Future Banking 2019: cine...
Citeste si: Cine sunt cei peste 40 de specialisti care vin la Future Banking
Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Sursa foto: By Primakov / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Beneficii scutite de taxa pentru copiii angajatilor, de 1 iunie