Edenred Romania, cea mai mare companie emitenta de carduri si tichete de beneficii pentru salariati, va lansa serviciul Apple Pay pentru tichetele de masa digitale pe care le emite in Romania, in descursul acestui an.

Edenred Romania emite carduri si tichete de masa pentru aproximativ 1.300.000 de angajati in Romania, iar dintre acestia peste 900.000 au optat pentru tichete de masa digitale – respectiv carduri de masa, conform unui comunicat de presa emis de companie.

De altfel, Romania este in top 5 tari europene cu cele mai puternic digitalizate beneficii pentru salariati, conform analizelor Edenred, alaturi de tari ca Belgia, Franta sau Suedia. Tichetele de masa au facut tranzitia spre era digitala in Romania incepand din anul 2015, cand Edenred a lansat primele carduri de masa.

Utilizatorii cardurilor de masa Edenred au realizat in 2018 peste 31,64 milioane de tranzactii cu cardurile de masa la comerciantii parteneri, in crestere cu 83% fata de 17,24 milioane de tranzactii in anul 2017. Peste 80% dintre platile cu carduri de masa Edenred in Romania au fost contactless, un indiciu puternic al faptului ca utilizatorii cardurilor de masa Edenred sunt pregatiti pentru plati mobile.

"Ecosistemul beneficiilor pentru angajati este acum preponderent digital. Tichetele de masa sunt cel mai utilizat beneficiu extra-salarial din Romania, iar utilizatorii cardurilor de masa Edenred vor putea face plati mobile cu ApplePay ", spune Dana Sintejudean, Director General Edenred Romania & Moldova.

Edenred a dezvoltat plati mobile in mai multe tari din cele 45 in care activeaza, acoperind atat Apple Pay, cat si Android si Google Pay, fiind primul jucator din industrie care a lansat un portofoliu global multi-brand de solutii de plati mobile dezvoltat pe trei continente (Europa, America Latina si Asia) inca din 2017.

Edenred este lider mondial in solutii de plata pentru lumea muncii, conectand 830.000 de companii si organizatii client, 47 de milioane de utilizatori-angajati si 1.7 milioane de comercianti parteneri din 45 de tari. In 2018, Grupul Edenred a gestionat 2,5 miliarde de tranzactii, realizate in principal prin intermediul aplicatiilor mobile, platformelor online si cardurilor, reprezentand peste 28 de miliarde de euro in volum de afaceri.

In Romania, Edenred deserveste peste 35.000 de companii-client si peste 1.500.000 de utilizatori pentru carduri si tichete de masa, cadou, tichete de cresa, vouchere de vacanta, tichete sociale, precum si carduri preplatite pentru cheltuieli de afaceri.

Edenred, lider mondial in solutii de plata pentru lumea muncii, conecteaza 830.000 de clienti corporatii, 47 de milioane de utilizatori-angajati si 1.7 milioane de comercianti parteneri din 45 de tari. Datorita platformei sale globale de tehnologie, Grupul a gestionat 2,5 miliarde de tranzactii in 2018, realizate in principal prin intermediul aplicatiilor mobile, platformelor online si cardurilor, reprezentand peste 28 de miliarde de euro in volum de afaceri.
Cei 8.500 de angajati Edenred sunt animati de misiunea comuna de a imbunatati calitatea vietii angajatilor, de a crester eficienta companiilor si de a spori veniturile comerciantilor parteneri. Realizeaza acest lucru prin intermediul a trei linii de afaceri:
- Beneficii pentru angajati (hrana, masa de pranz, bunastare, agrement, cultura si servicii umane)
- Solutii pentru flote si mobilitate (combustibil, taxe de drum, intretinere si calatorii de afaceri)
- Solutii complementare, inclusiv servicii de plati corporative (carduri de plata virtuale, transferuri bancare identificate si plati furnizori), solutii de incentivare si recompense (platforme, carduri cadou si programe de incentivare) si programe sociale publice.
Edenred este cotata la bursa de valori Euronext Paris si este inclusa in urmatorii indicatori: CAC Next 20, FTSE4Good, DJSI Europe si MSCI Europe.

Sursa foto: By LightField Studios / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri