Gigantul japonez Sharp, o adevarata legenda in lumea electronicelor, a ajuns in curtea taiwanezilor de la Foxconn, grup cunoscut pentru faptul ca asambleaza iPhone si iPad pentru Apple in uriasele sale uzine.

Tranzactia vine dupa ce Sharp, un concern cu picioare de lut, a fost deja salvat de catre bancile creditoare si dupa ce Sharp a inregistrat in ultimii ani pierderi financiare imense, de miliarde de euro, conform Adevarul Financiar.

Pentru cine este obisnuit cu lumea electronicelor, numele Sharp este sinonim cu calitatea in domeniul televizoarelor. Grupul are, insa, mult mai multe premiere la activ in istoria sa de mai bine de peste 100 de ani.

„Creionul ascutit“

Putini stiu ca Sharp a pornit la drum in anul 1912, cand fondatorul sau, Tokuji Hayakawaa pus bazele unui atelier in Tokyo. Primul sau produs a fost o catarama metalica de curea, dar primul sau succes a fost lansarea unui creion mecanic in anul 1915. De acesta se leaga, de altfel, chiar numele companiei. Creionul in cauza se numea „Creionul gata ascutit“, iar de la „sharp“ (ascutit – n.r.) provine insusi brandul sub care se vand acum produsele sale.

In 1925 compania a realizat primul aparat radio japonez, in vreme ce in 1953 a realizat primul televizor produs in Japonia. Acesta costa de doua ori si jumatate mai mult decat castiga lunar un absolvent de facultate, astfel ca era foarte scump.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Zadorozhnyi Viktor / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Compania farmaceutica Walmark, vanduta catre germanii de la Stada