Irina Socol, fostul director al companiei locale de software Siveco Romania, si-a cedat actiunile catre 35 de angajati, dupa ce a luat decizia de a se retrage definitiv din actionariatul companiei, potrivit unui comunicat.

Finalizarea acestui proces de cedare a actiunilor vine la aproape un an dupa ce Irina Socol a fost condamnata de Tribunalul Bucuresti pentru evaziune fiscala. Decizia nu este definitiva si a fost contestata la Curtea de Apel, conform News.ro.

Socol a luat decizia de retragere din actionariatul Siveco si de distribuirie a actiunilor sale, gratuit, catre mai multe persoane din echipa de management a companiei.

”Este vorba de persoane care conduc, administrativ sau tehnic, departamentele organizatiei, majoritatea fiind in echipa Siveco de peste 10 ani”, se arata in comunicatul de presa citat.

Acest pas marcheaza finalizarea demersului Irinei Socol de retragere atat din managementul Siveco, cat si din actionariatul companiei. Cei 35 de lideri de departament au devenit si proprietari, a confirmat presedintele si directorul general al Siveco Romania, Florin Ilia.

„Salut oportunitatea de a-i avea alaturi pe cei 35 de colegi si in calitate de co-proprietari ai firmei, nu doar ca lideri ai departamentelor lor”, a declarat Florin Ilia.

Florin Ilia a fost numit in aceasta functie de catre Consiliul de Administratie al companiei, dupa ce Socol a fost condamnata pentru evaziune fiscala. Siveco a avut in 2014 venituri totale de aproape 260 milioane lei, pierderi de 28,2 milioane lei si datorii totale de peste 127 milioane lei, potrivit bilantului financiar publicat pe site-ul Ministerului Finantelor. Numarul angajatilor era, in 2014, de aproape 700.

Sursa foto: Willyam Bradberry / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Se strange latul: politica romaneasca, zguduita de "dosarul Microsoft"