Finalizarea acestui proces de cedare a actiunilor vine la aproape un an dupa ce Irina Socol a fost condamnata de Tribunalul Bucuresti pentru evaziune fiscala. Decizia nu este definitiva si a fost contestata la Curtea de Apel, conform News.ro.

Socol a luat decizia de retragere din actionariatul Siveco si de distribuirie a actiunilor sale, gratuit, catre mai multe persoane din echipa de management a companiei.

”Este vorba de persoane care conduc, administrativ sau tehnic, departamentele organizatiei, majoritatea fiind in echipa Siveco de peste 10 ani”, se arata in comunicatul de presa citat.

Citeste si:

Acest pas marcheaza finalizarea demersului Irinei Socol de retragere atat din managementul Siveco, cat si din actionariatul companiei. Cei 35 de lideri de departament au devenit si proprietari, a confirmat presedintele si directorul general al Siveco Romania, Florin Ilia.

„Salut oportunitatea de a-i avea alaturi pe cei 35 de colegi si in calitate de co-proprietari ai firmei, nu doar ca lideri ai departamentelor lor”, a declarat Florin Ilia.

Florin Ilia a fost numit in aceasta functie de catre Consiliul de Administratie al companiei, dupa ce Socol a fost condamnata pentru evaziune fiscala. Siveco a avut in 2014 venituri totale de aproape 260 milioane lei, pierderi de 28,2 milioane lei si datorii totale de peste 127 milioane lei, potrivit bilantului financiar publicat pe site-ul Ministerului Finantelor. Numarul angajatilor era, in 2014, de aproape 700.

Sursa foto: Willyam Bradberry / Shutterstock