Oportunitatea reglementarii retelelor wi-fi fara parole va fi discutata in cadrul unui grup de lucru din Ministerul Comunicatiilor. ”In mai multe tari occidentale, acest lucru este reglementat in diverse moduri. Retelele wi-fi cu parole lasate public si fara sisteme de protectie creeaza brese de securitate, care sunt folosite de atacatori. In acest fel, exista riscul ca datele utilizatorilor onesti sa poata fi furate destul de usor”, a spus Bostan.

In schimb, proiectul de lege a securitatii cibernetice prevede identificarea persoanelor care vor sa cumpere cartele preplatite.Notificarile prevazute in proiectul de lege a securitatii cibernetice si datele tehnice transmise si colectate nu vor afecta drepturile si libertatile cetatenilor ori intereselor unor terte entitati implicate, a dat asigurari ministrul.

Proiectul de lege a securitatii cibernetice, ce stabileste cadrul juridic in care isi desfasoara activitatea operatorii de internet, a fost dur criticat de unele ONG-uri in ultimele luni din cauza riscurilor referitoare la stocarea informatiilor. In prezent, proiectul de lege a securitatii cibernetice este in faza de avizare interministeriala. Pana acum au fost obtinute aproape toate avizele necesare, iar ultimul aviz va fi dat de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), a precizat ministrul.

Dupa ce se obtin toate avizele, proiectul va fi pus pe ordinea de zi a Guvernului, iar ministrul Comunicatiilor spera ca discutia din Executiv sa aiba loc in urmatoarele saptamani.Ulterior, Guvernul va inainta proiectul de lege Parlamentului, pentru dezbatere si aprobare.