RATB reintroduce plata calatoriei prin SMS. Serviciul este doar pentru abonamente de o zi si Express

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a reintrodus din 9 mai plata prin SMS pentru calatorii, numarul disponibil pentru acest serviciul fiind 7458.Serviciul este valabil doar pentru abonamentul de o zi si calatoriile pe liniile Expres 780 si 783.

“Acest instrument de plata este flexibil, rapid si comod si se adreseaza in primul rand celor care calatoresc ocazional in Bucuresti, dar si tinerilor. Vor urma si alte masuri care vor crea conditii civilizate de transport si vor dovedi atasamentul RATB fata clientii sai”, spune Radu Paul Orzata, directorul general al RATB.

Cat costa calatoria prin SMS

Printr-un SMS, trimis la numarul 7458, disponibil in retelele de telefonie mobila, calatorii vor putea achita contravaloarea unui abonament de o zi, valabil pe toate liniile de transport urban sau pentru o calatorie pe liniile Expres.

Aceasta modalitate de plata nu este valabila pentru mijloacele de transport ale liniilor preorasenesti. Plata poate fi efectuata de pe orice tip de telefon mobil.

Pretul pentru abonamentul de o zi este de 1,65 euro+TVA (8,79 lei, TVA inclus). Pretul pentru o calatorie pe liniile expres este de 0.75 euro+TVA (3,99 lei, TVA inclus).

Citeste si:
STB imparte masti anti-gripa: Reactia cetatenilor
STB imparte masti anti-gripa:...

SMS-ul de comanda este gratuit in retelele Vodafone, Telekom si DigiMobil, iar in reteaua Orange are un cost de 0,05 euro+TVA.

Cum poti plati prin SMS

Pentru obtinerea unui abonament urban pentru o zi, inainte de momentul urcarii in vehiculele RATB, calatorii vor trimite un SMS, cu textul A la numarul 7458. In cateva secunde, vor primi un mesaj care va contine un cod ce va confirma efectuarea tranzactiei. Pentru linia Expres 780, mesajul catre numarul 7458 trebuie sa contina textul E780, iar pentru linia Expres 783, mesajul trebuie sa contina textul E783.

Calatorii care utilizeaza telefoane de tip smartphone, cu acces la Internet, vor gasi pe site-ul de mobil al RATB cate un link pentru fiecare optiune de plata care faciliteaza transmiterea mesajului si obtinerea rapida a confirmarii platii.

Obligatia calatorilor este de a pastra SMS-ul pe toata durata zilei, pana la expirarea valabilitatii abonamentului sau, in cazul liniilor Expres, pana la efectuarea integrala a calatoriei.
Siguranta platii prin SMS este garantata de platforma de operare, care este prevazuta cu un mecanism antifrauda.

Citeste si:
O nouă modalitate de a dona pentru Fundația pentru Copii Ronald...
O nouă modalitate de a dona...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri