Veniturile UPC Romania au crescut cu 9,7% in primul trimestru

UPC Romania, membra a Liberty Global, a incheiat primul trimestru din 2016 cu rezultate in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, UPC Romania a inregistrat venituri de peste 168,6 milioane lei, ceea ce reprezinta o crestere cu 9,7% fata de aproape 153,7 milioane lei in trimestrul I al anului trecut.

In dolari americani, veniturile companiei in sunt de 41,4 milioane, comparativ cu 38,9 milioane dolari in aceeasi perioada a anului 2015.

La 31 martie 2016 numarul total de servicii detinute de clientii UPC era de 2.150.700, in crestere cu peste 11% fata de primul trimestru din 2015 (223.200 RGU noi). La sfarsitul trimestrului I 2016, UPC Romania are un numar total de 1.245.100 clienti. Astfel, baza de clienti a companiei a crescut in ultimul an, compania castigand 67.300 noi clienti.

O contributie semnificativa la rezultatele pozitive ale companiei o are segmentul de internet. UPC a adaugat 56.600 de noi abonamente de internet de la an la an, ceea ce reprezinta o crestere anuala de aproximativ 13%. La 31 martie 2016, UPC ofera servicii de internet catre 500.600 de clienti, depasind o borna importanta: o jumatate de milion de case care au internet de mare viteza Fiber Power de la UPC.

In trimestrul I, UPC a atras peste 13.500 noi abonamente de televiziune digitala, ceea ce face ca la 31 martie totalul pe acest segment sa fie de 606.700. Cresterea anuala pe acest segment este de 9% (aproximativ 50.000 de noi abonati). Peste 68% dintre clientii de televiziune UPC sunt abonati ai televiziunii digitale, iar dintre acestia, peste 35% beneficiaza de calitatea televiziunii HD.

Citeste si:
Vodafone România și UPC au încheiat procesul de fuziune
Vodafone România și UPC au...

Segmentul de voce a inregistrat o crestere anuala de peste 32%, in trimestrul I 2016, compania avand o baza de aproximativ 415.600 clienti cu servicii de telefonie.

“Rezultatele din primul trimestru al acestui an confirma competitivitatea si varietatea pachetelor noastre de servicii. Clientii isi doresc solutii tehnologice inovatoare, usor de utilizat, fapt confirmat si de succesul pe care l-a inregistrat modemul Connect Box, care ofera cea mai buna experienta WiFi in orice colt al casei. In acest an vom continua drumul inovatiei, pentru a aduce internetul si televiziunea la cele mai inalte standarde pentru clientii nostri, in acelasi timp, investind in extinderea retelei intr-un ritm si mai sustinut”, – declara Robert Redeleanu, CEO UPC Romania.

Principalii concurenti ai UPC Romania sunt Telekom, RCS&RDS, precum si Orange si Vodafone.

Citeste si:
UDMR propune ca alocația pentru copii să fie acordată în funcție de...
Kelemen Hunor: Am propus ca...
Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri