Google ar putea primi o amenda record de 3 miliarde de euro de la Comisia Europeana, intr-un lung proces antitrust, conform unor surse citate de cotidianul britanic Telegraph.

Penalizarea va fi anuntata oficial in „urmatoarele saptamani”, suma exacta nefiind insa, inca, determinata, scrie sursa citata.

Anticipata amenda de 3 miliarde de euro nu este insa maximul pe care ar putea sa il acorde, oficialii Uniunii avand voie sa amendeze o companie cu pana la o zecime din veniturile anuale ale unei companii. In cazul Google, aceasta s-ar traduce in amenda de maxim 6 miliarde de dolari.

Daca acest lucru se va intampla, chiar si asa problemele Google din Europa nu se vor fi incheiat. Problema de fata se axeaza doar pe rezultatele cautarilor in cazul cumparaturilor, existand inca cateva capete de acuzare impotriva Google si a sistemului de operare Android.

Pe langa amenda, Google nu va mai putea continua sa manipuleze rezultatele cautarilor in favoarea proprietatilor pe care le detine, lovind astfel in concurenta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri