Cristina Barbu conduce divizia de solutii de productivitate din cadrul Microsoft Romania si a fost invitatul Wall-Street 360 si a vorbit despre tendintele din domeniu.

Saptamana aceasta la Wall-Street 360 e dedicata productivitatii in Cloud. Vlad Andriescu a vorbit astazi cu Cristina Barbu, care conduce divizia de productivitate in Microsoft Romania.

„Am investit mult in zona de productivitate in Cloud. Am facut un pariu cu ce inseamna dinamica productivitatii si am dezvoltat un produs in Cloud numit Office 365. Este practic acel produs bine cunoscut care vine cu Word, Excel, Power Point si ofera posibilitatea de a folosi Skype for Business, sa-si stocheze fisierele in Cloud si sa aiba acces peste tot“, a povestit Cristina Barbu la Wall-Street 360.

„Cloud-ul este intr-o crestere sustinuta si in Romania. La nivel global se estimeaza de catre IDC ca piata de cloud public va ajunge la 142 de mii de miliarde de dolari, iar aceasta avand o crestere de 19,4%. In Romania, cloud-ul reprezinta o pondere de 30% din veniturile Microsoft Romania in zona de productivitate si intentionam sa ajungem la 50% in urmatorul an fiscal. Cresterea este sustinuta din anii precedenti. Am crescut cu 30% year of year in ultimii ani“, a explicat Cristina Barbu.

„Oamenii folosesc majoritar serviciile de email. Urmate de spatiile de stocare si colabroare“, a spus reprezentantul Microsoft. Ea mentioneaza ca rata pirateriei software in Romania a ajuns la 62%, in scadere.

De asemenea, Cristina Barbu a vorbit si despre cum avocatii sau medicii pot colabora cu ajutorul Skype sau OneDrive. Practic, acestia consulta pacienti sau discuta cu unii clienti de oriunde ar fi.

Citeste si
Saptamana de lucru de 4 zile: ce rezultate a avut Microsoft
Setari Cookie-uri