Enea Services Romania, filiala locala a furnizorului suedez de software si servicii, ar putea deschide in urmatoarea perioada centre de dezvoltare in Cluj-Napoca si Craiova, dupa ce la inceputului anului s-a extins la Iasi, a declarat pentru wall-street.ro, Bogdan Putinica, vicepresedinte senior la nivel global in cadrul companiei.

Bogdan Putinica va fi speaker la conferinta "Inovatia in IT&C", organizata de wall-street.ro pe 14 iunie. Accesul este liber. Inscrie-te aici.

Enea are 270 de oameni in Romania, dintre care 260 sunt in Bucuresti si zece la Iasi, intr-un centru deschis la inceputul acestui an.

Suedezii de la Enea sunt prezenti pe piata locala din 2008, de cand au preluat integral IP Devel, companie de software embedded fondata in anul 2000 de Bogdan Putinica si Daniel Bogdan. In 2006, IP Devel mai trecuse printr-o tranzactie cu furnizorul de servicii de recrutare si leasing de personal Adecco.

Vor sa ajunga la 25 de oameni in Iasi pana la finalul anului

“Deschiderea centrului de la Iasi a fost o dorinta mai veche de-a noastra. Acum avem zece oameni acolo, iar pana la finalul anului vrem sa mai recrutam 15. Pentru mine a fost un fel de salt de la antreprenoriat, in care controlam tot, la o companie in care sa fie altcineva responsabil”, afirma Putinica.

Un client foarte mare pentru centrul din Cluj

Atunci cand a deschis centrul de la Iasi managementul a avut in vedere si orasul Cluj-Napoca.

“Am ales Iasiul pentru ca este al doilea centru universitar al tarii, pentru ca este foarte aproape de Republica Moldova si putem lua talente si de acolo, dar si pentru competitie. Pentru ca sunt si alte companii mari din IT care sunt deja prezente sau vor sa deschida centre acolo. Iasiul ne-a deschis apetitul si, probabil, o sa incercam sa deschidem un birou si la Cluj, unde suntem trasi de un client foarte mare pe care il avem in regiune si vom deschide langa el. Urmatoare optiune ar fi Craiova, dar acolo este putin dificil din cauza lipsei infrastructurii. Ar fi bine daca s-ar face un aeroport acolo”, spune vicepresedintele companiei.

Enea Software Romania a inregistrat afaceri de 9,2 milioane de euro si un profit net de 985.000 de euro in 2015, conform Ministerului de Finante. Anul trecut, compania a avut un numar mediu de 236 de angajati.

Astfel, businessul din Romania inseamna aproximativ 20% din afacerile grupului suedez care anul trecut a avut afaceri de aproximativ 51 de milioane de euro (481 de milioane de coroane suedeze), potrivit raportului financiar al Enea. Compania avea anul trecut 403 angajati la nivel global, in birourile din Europa, America de Nord si Asia.

Enea lucreaza pentru clienti din domenii precum telecomunicatii, auto-moto, medical si aerospatial (inclusiv pentru Agentia Spatiala Europeana- ESA).

Bogdan Putinica va fi speaker la conferinta "Inovatia in IT&C", organizata de wall-street.ro pe 14 iunie. Accesul este liber. Inscrie-te aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri