Producatorul austriac de solutii IT si tehnologii energetice inteligente S&T AG a preluat pachetul majoritar de actiuni al firmei Gadagroup Romania. Gadagroup se ocupa cu distributia de echipamente medicale.

Compania austriaca are peste 2.000 de angajati in peste 20 de tari, iar prin aceasta operatiune si-a facut intrarea pe piata romaneasca a serviciilor medicale. S&T AG a fost asistat in aceasta tranzactie de firma de avocatura Noerr.

Gadagroup, cu aproape 50 de angajari in Romania, a fost infiintata in 1996 si este distribuitor unic autorizat pentru producatorii precum Philips Healthcare, Zeiss sau Masimo.

S&T AG a avut in 2015 venituri din vanzari in valoare de 468,2 milioane de euro, in crestere cu 21% fata de nivelul de 385,5 milioane de euro din 2014. Profitul companiei a fost de 17,6 milioane de euro, depasind nivelul bugetat de 15 milioane de euro, potrivit datelor prezentate de companie.

Unul dintre obiectivele companiei austriece este zona de smart grid, S&T AG avand deja actiuni in companii de profil cu operatiuni in Polonia, Austria, Slovacia si Romania.

Compania considera ca sectorul de smart grid este in crestere masiva si se asteapta ca in 2016 vanzarile sale sa creasca cu 30% pe acest segment de business, la 70 milioane de euro.

Gadagroup a avut in 2015 o cifra de afaceri de 123,3 milioane de lei (27,7 milioane de euro), in crestere cu peste 70% fat de rulajul de 72 milioane de lei in 2014. Profitul companiei a crescut de 2,4 ori in 2014, ajungand la 21,3 milioane de lei, fata de castigul de 8,7 milioane de lei in 2014.

Sursa foto: Maksym Poriechkin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri